Nastavlja se konsolidacija bankarskog sektora

Odluka o prodaji Komercijalne banke u Banja Luci 26. oktobra

BankeNovacRegionVesti

5.10.2021 09:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Odluka o prodaji Komercijalne banke u Banja Luci 26. oktobra Odluka o prodaji Komercijalne banke u Banja Luci 26. oktobra
Odluku o prodaji Komercijalne banke AD Banja Luka biće doneta na Vanrednoj sednici Skupštine Komercijalne banke AD Beograd koja će biti održana 26. oktobra.... Odluka o prodaji Komercijalne banke u Banja Luci 26. oktobra

Odluku o prodaji Komercijalne banke AD Banja Luka biće doneta na Vanrednoj sednici Skupštine Komercijalne banke AD Beograd koja će biti održana 26. oktobra.

Upravni odbor banke za tu sednicu predložio je samo odlučivanje o davanju saglasnosti za prodaju banke u Banja Luci, prenosi Tanjug.

Ranije je najavljeno da će Srbija preko Banke Poštanska štedionica kupiti Komercijalnu banku AD Banja Luka.

Tada je Banka Poštanska štedionica potvrdila da postoji inicijativa za kupovinu Komercijalne banke u Banjaluci od NLB grupe, koja je vlasnik matične Komercijalne banke Beograd, i da je proces u toku. Tom prilikom je istaknuto da će o novim detaljima javnost blagovremeno biti obaveštena.

Takođe, iz Ministarstva finansija je potvrđeno i da je ova banka zainteresovana za kupovinu Komercijalne banke na Kosovu i Metohiji.

Inače, država Srbija je vlasnik nešto više od 79 procenata akcija Banke Poštanska štedionica, a gotovo 20 odsto akcija je u rukama Pošte Srbije, dok su akcionari i Republički fonda za penziono i invalidsko osiguranje i Fonda za razvoj Republike Srbije.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...