Ograničenje za više od 30 odsto

Odluka o zamrzavanju cena osnovnih namirnica u Hrvatskoj na snazi do 31. marta

RegionVesti

5.12.2022 08:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Odluka o zamrzavanju cena osnovnih namirnica u Hrvatskoj na snazi do 31. marta Odluka o zamrzavanju cena osnovnih namirnica u Hrvatskoj na snazi do 31. marta
Odluka Vlade Hrvatske o zamrzavanju osnovnih prehrambenih namirnica ostaje na snazi do 31. marta, saopštili su iz Ministarstva privrede. Odluka o zamrzavanju cena donesena... Odluka o zamrzavanju cena osnovnih namirnica u Hrvatskoj na snazi do 31. marta

Odluka Vlade Hrvatske o zamrzavanju osnovnih prehrambenih namirnica ostaje na snazi do 31. marta, saopštili su iz Ministarstva privrede.

Odluka o zamrzavanju cena donesena je bez konkretnog roka, ali predstavljena je u isto vreme kada su uvedene i ostale mere za pomoć domaćinstvima koje važe do 31. marta, prenosi SEEbiz. 

U hrvatskoj vladi su u međuvremenu razmatrali da nakon tri meseca obave procenu efekata te mere, pa su zaključili da će mera i dalje ostati na snazi, barem do 31. marta.

Vlada je u septembru donela odluku o merama kontrole cena određenih prehrambenih proizvoda te je ograničila cene devet prehrambenih proizvoda među kojima su ulje, brašno, šećer, svinjsko, pileće i mešano mleveno meso, i to za više od 30 odsto, sa ciljem da se očuva kupovna moć građana.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...