porastao broj turista u prvih sedam meseci

Odmor u Vojvodini provelo skoro 220.000 ljudi

BiznisSvetTurizamVesti

10.9.2021 11:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Odmor u Vojvodini provelo skoro 220.000 ljudi Odmor u Vojvodini provelo skoro 220.000 ljudi
Broj turista koji su posetili vojvođanske turističke destinacije, u periodu od januara do kraja jula ove godine, porastao je za 61,5 odsto u odnosu... Odmor u Vojvodini provelo skoro 220.000 ljudi

Broj turista koji su posetili vojvođanske turističke destinacije, u periodu od januara do kraja jula ove godine, porastao je za 61,5 odsto u odnosu na isti period lani, objavila je Turistička organizacija Vojvodine.

Odmor u Vojvodini je, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, provelo 219.239 ljudi, prenosi Tanjug.

Broj dolazaka domaćih turista u istom periodu iznosio je 151.800, što predstavlja povećanje u iznosu od 59,9 odsto, dok je broj dolazaka stranih turista iznosio 67.439, što je 66,3 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Banja Vrdnik, Novi Sad i Subotica su najprimamljivije destinacije za domaće i strane turiste, gde je zabeležen porast u broju posetilaca i do 127 odsto, dok je broj noćenja u Vrdniku povećan za 91 odsto.

Turistička organizacija Vojvodine u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam učestvovaće, piše na portalu, u periodu od 18. do 24. septembra na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, gde će predstaviti raznovrsne sadržaje koje nudi „dinamična“ ravnica na severu Srbije.

Akcenat ovogodišnjeg izlaganja na sajmu biće na gastronomskim specijalitetima i proizvodima koji se spremaju kao zimske zalihe, te će ljubiteljima gastronomije biti ponuđeni kompoti, džemovi turšija i različite prerađevine paprike i paradajza.

Takođe, Turistička organizacija Vojvodine uskoro pokreće preko društvenih mreža kampanju „Vojvođansko selo“, kojom će se promovisati seoski turizam ovog kraja.

Turistima koji se odluče za ovakav vid odmora u ponudi su čari prirode i gastronomski specijaliteti, kao i tradicionalni običaji i zanati karakterističnim za seoska naselja Vojvodine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...