ODOBRENA JOŠ JEDNA VAKCINA U VELIKOJ BRITANIJI AstraZeneca u upotrebi od 4. januara

LifestyleSvetVestiZdravlje

30.12.2020 10:10 Autor: Vladimir Jokanović 0

ODOBRENA JOŠ JEDNA VAKCINA U VELIKOJ BRITANIJI AstraZeneca u upotrebi od 4. januara ODOBRENA JOŠ JEDNA VAKCINA U VELIKOJ BRITANIJI AstraZeneca u upotrebi od 4. januara
Vakcina protiv korona virusa koju su proizveli naučnici sa Univerziteta Oksford u saradnji sa kompanijom AstraZeneca odobrena je za upotrebu u Velikoj Britaniji. Početak... ODOBRENA JOŠ JEDNA VAKCINA U VELIKOJ BRITANIJI AstraZeneca u upotrebi od 4. januara

Vakcina protiv korona virusa koju su proizveli naučnici sa Univerziteta Oksford u saradnji sa kompanijom AstraZeneca odobrena je za upotrebu u Velikoj Britaniji.

Početak primene ove vakcine planiran je za 4. januar, a britanski ministar zdravlja Mat Henkok rekao je da će se vakcinacija „ubrzati u prvih nekoliko nedelja iduće godine“, prenosi BBC.

Velika Britanija naručila je 100 miliona doza vakcine od kompanije AstraZeneca, što je dovoljno za imunizaciju 50 miliona ljudi. Odobrenje britanske Agencije za lekove potvrđuje da je vakcina sigurna i efikasna.

Vakcina Oksford-AstraZeneca proizvedena je početkom godine, a testirana je u aprilu na prvom dobrovoljcu, a od tada je prošla obimna klinička ispitivanja koja su uključila hiljade ljudi.

Velika Britanija je prva zemlja u svetu koja je odobrila masovnu upotrebu vakcine protiv korona virusa kompanija Pfizer i BioNTech, početkom decembra.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...