ODOBRENO 195 KREDITA FONDA ZA RAZVOJ Zahtevi za kovid pozajmicu do 10. decembra

BankeNovacSrbijaVesti

9.12.2020 08:51 Autor: Julijana Vincan 0

ODOBRENO 195 KREDITA FONDA ZA RAZVOJ Zahtevi za kovid pozajmicu do 10. decembra ODOBRENO 195 KREDITA FONDA ZA RAZVOJ Zahtevi za kovid pozajmicu do 10. decembra
Fond za razvoj Republike Srbije objavio je da je odobrio je 195 zahteva za kredite u ukupnom iznosu od 968,6 miliona dinara, kao i... ODOBRENO 195 KREDITA FONDA ZA RAZVOJ Zahtevi za kovid pozajmicu do 10. decembra

Fond za razvoj Republike Srbije objavio je da je odobrio je 195 zahteva za kredite u ukupnom iznosu od 968,6 miliona dinara, kao i da će razmatrati zahteve za kovid kredite za likvidnost koji budu podneti najkasnije do 10. decembra.

Odobreno je 112 kredita za likvidnost pravnim licima i preduzetnicima kao finansijska podrška u uslovima izazvanim pandemijom korona virusa u iznosu od 355,3 miliona dinara.

Subjektima koji se bave turizmom, ugostiteljstvom i putničkim saobraćajem odobrena su 53 kredita za likvidnost u ukupnom iznosu od 253,4 miliona dinara.

Jedna osoba daje drugoj evre
Foto: Pixabay.com

Po Programu podsticanja razvoja preduzetništva kroz razvojne projekte, odobreno je 16 zahteva za investicione kredite u iznosu od 299,2 miliona dinara kreditnih i 63,9 miliona dinara bespovratnih sredstava.

Fond je odobrio dva dugoročna kredita za investicije u iznosu od 37,5 miliona dinara, i jedan za trajna obrtna sredstva u iznosu od četiri miliona dinara.

Odobreno je i 11 zahteva u iznosu od 19,1 milion dinara kreditnih i 9,2 miliona dinara bespovratnih sredstava za startap kredite po Programu podsticanja razvoja preduzetništva.

Žena na poslu
Foto: Pixabay.com

Državni Fond za razvoj odbio je 83 zahteva za kredite, od kojih je polovina bila za likvidnost, odnosno finansijsku podršku u uslovima pandemije.

Prijem zahteva za kovid kredite do 10. decembra

Fond za razvoj Republike Srbije obavestio je da će razmatrati zahteve za kovid kredite za likvidnost koji budu podneti najkasnije do 10. decembra.

Ta odluka je, kako se navodi, u skladu sa Uredbom o utvrđivanju Programa finansijske podrške privrednim subjektima za održavanje likvidnosti i obrtna sredstva u otežanim ekonomskim uslovima usled korona krize.

Istaknuto je i da se prijem zahteva vrši dok se sredstva iz Programa ne istroše, a najkasnije do 10. decembra. Dodaje se da zahtevi po ovom programu podneti nakon naznačenog roka neće biti razmatrani.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...