Generalni sekretar će sastaviti predloge o dodatnoj podršci ukrajinskoj vladi

OECD isključila predstavnike Rusije i Belorusije iz učešća u radnim telima

SvetVesti

10.3.2022 09:30 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

OECD isključila predstavnike Rusije i Belorusije iz učešća u radnim telima OECD isključila predstavnike Rusije i Belorusije iz učešća u radnim telima
Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) objavila je da je zbog ruske invazije na Ukrajinu suspendovala učestvovanje predstavnika Rusije i Belorusije u radnim... OECD isključila predstavnike Rusije i Belorusije iz učešća u radnim telima

Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) objavila je da je zbog ruske invazije na Ukrajinu suspendovala učestvovanje predstavnika Rusije i Belorusije u radnim telima.

OECD je službeno prekinula pregovore o članstvu Rusije 25. februara, dan nakon početka sukoba u Ukrajini.

Pregovori su bili zamrznuti od 2014. godine i ruske aneksije Krima, prenosi agencija Mina, pozivajući se na SEEbiz. Savet OECD će nastaviti da prati situaciju.

Članice OECD zatražile su istovremeno od generalnog sekretara da sastavi predloge o dodatnoj podršci Vladi Ukrajine, uključujući pomoć za oporavak i obnovu.

  • Milovan94

    10.3.2022 #1 Author

    Baš me zanima gde će stati sa ovim isključivanjem Rusije.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...