OLAKŠAN NASTAVAK RADNOG ODNOSA Državni organi sami produžavaju ugovore o radu

BiznisSrbijaVesti

7.4.2020 11:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

OLAKŠAN NASTAVAK RADNOG ODNOSA Državni organi sami produžavaju ugovore o radu OLAKŠAN NASTAVAK RADNOG ODNOSA Državni organi sami produžavaju ugovore o radu
Vlada Srbije je dozvolila republičkim i lokalnim institucijama, javnim preduzećima, agencijama i drugim državnim organima da dok traje vanredno stanje mogu bez saglasnosti posebne... OLAKŠAN NASTAVAK RADNOG ODNOSA Državni organi sami produžavaju ugovore o radu

Vlada Srbije je dozvolila republičkim i lokalnim institucijama, javnim preduzećima, agencijama i drugim državnim organima da dok traje vanredno stanje mogu bez saglasnosti posebne komisije da produžavaju ugovore sa radnicima koji nisu zaposleni za stalno, objavljeno je u Službenom glasniku.

Po važećoj uredbi, Komisija za davanje saglasnosti za novo zapošljavanje i dodatno radno angažovanje kod korisnika javnih sredstava mora da da saglasnost za bilo koju vrstu dodatnog angažovanja radnika.

Novom uredbom, broj lica zaposlenih na određeno vreme zbog povećanog obima posla, lica angažovanih po osnovu ugovora o delu, ugovora o privremenim i povremenim poslovima, preko omladinske i studentske zadruge ili lica angažovanih po drugim osnovama mogu se bez dodatnih dozbola održavati na nivou od 15. marta 2020. godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...