OPET RASTE NEZAPOSLENOSTI U AMERICI Novih 742.000 zahteva za novčanu naknadu

NovacSvetVesti

19.11.2020 17:30 Autor: Vladimir Jokanović 1

OPET RASTE NEZAPOSLENOSTI U AMERICI Novih 742.000 zahteva za novčanu naknadu OPET RASTE NEZAPOSLENOSTI U AMERICI Novih 742.000 zahteva za novčanu naknadu
Broj prijavljenih za naknadu za nezaposlene u SAD porastao je opet u toku prošle nedelje, kada je zahteve podnelo 742.000 Amerikanaca. To je prvi... OPET RASTE NEZAPOSLENOSTI U AMERICI Novih 742.000 zahteva za novčanu naknadu

Broj prijavljenih za naknadu za nezaposlene u SAD porastao je opet u toku prošle nedelje, kada je zahteve podnelo 742.000 Amerikanaca. To je prvi porast broja zahteva u poslednjih pet nedelja zbog, kako se smatra, naglog širenja zaraze korona virusa i uvođenja novih restriktivnih mera.

Američki mediji prenose da je broj prijava za novčanu pomoć porastao za 30.000 u odnosu na prethodnu nedelju, kao i da više od 20 miliona građana SAD i dalje prima neku vrstu naknade, čije isplate su pokrenute u martu kada je proglašena pandemija.

Iako je stopa nezaposlenosti u Americi prepolovljena u odnosu na vrhunac od 14,9 odsto u avgustu, tempo otvaranja novih radnih mesta i vraćanja zaposlenih na stara radna mesta usporen je zbog novog talasa epidemije. Procenjuje se da je trenutno oko 10 miliona manje zaposlenih nego pre pandemije.   

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...