Posle velikog pada u 2020. godini

Oporavlja se crnogorska ekonomija

RegionVesti

23.9.2021 08:38 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Oporavlja se crnogorska ekonomija Oporavlja se crnogorska ekonomija
Prema rečima ministra za ekonomski razvoj Crne Gore Jakova Milatovića, ova država u 2021. godini beleži ekonomski oporavak. Ovu vest ministar je objavio na... Oporavlja se crnogorska ekonomija

Prema rečima ministra za ekonomski razvoj Crne Gore Jakova Milatovića, ova država u 2021. godini beleži ekonomski oporavak. Ovu vest ministar je objavio na društvenoj mreži Twitter.

On je u svojoj objavi napisao da je ekonomska aktivnost u Crnoj Gori u prošloj godini iznosila 4,18 milijardi evra, što je za 765 miliona evra manje u odnosu na 2019. godinu, javlja RTCG.

Milatović je naveo da je, u poređenju sa zemljama iz Evropske unije, Crna Gora zabeležila najveću recesiju, ali da joj je ova godina donela snažan oporavak.

Kako navode statističari Monstata, crnogorski bruto domaći proizvod (BDP) je u 2020. godini pao 15,3 odsto, odnosno sa 4,95 milijardi na 4,19 milijardi evra, prenela je agencija Mina.

“BDP po stanovniku u prošloj godini iznosio je 6.740 evra, dok je u 2019. godini iznosio 7.960 evra”, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi u izveštaju Eurostata, Crna Gora je imala najveći pad BDP-a od evropskih zemalja.

  • kaćica

    5.4.2022 #1 Author

    Divno je to cuti.Jedva cekam more Crne Gore

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...