Upozorenje Pošte Srbije

Oprez, detektovana je nova SMS prevara kojom se iznuđuje novac

SrbijaVesti

30.6.2021 08:13 Autor: Julijana Vincan 0

Oprez, detektovana je nova SMS prevara kojom se iznuđuje novac Oprez, detektovana je nova SMS prevara kojom se iznuđuje novac
Javno preduzeće „Pošta Srbije“ upozorilo je da je detektovalo novi pokušaj zloupotrebe logotipa i imena Pošte kojim se građanima putem lažnih i prevarnih SMS... Oprez, detektovana je nova SMS prevara kojom se iznuđuje novac

Javno preduzeće „Pošta Srbije“ upozorilo je da je detektovalo novi pokušaj zloupotrebe logotipa i imena Pošte kojim se građanima putem lažnih i prevarnih SMS poruka sugeriše da treba da izvrše određenu uplatu u cilju podizanja izvesne pošiljke. SMS poruka sadrži link ka stranici koja nije u vlasništvu JP „Pošta Srbije“, a na kom se traži uplata novca putem platnih kartica.

„Ovim putem želimo da skrenemo pažnju građanima Srbije da JP “Pošta Srbije“ nikada na ovaj način nije komunicirala sa svojim korisnicima i da ukoliko dobiju poruke slične sadržine ne postupaju na način kako se traži od njih“, ističe se u saopštenju.

Kako se dodaje, u cilju edukacije i pomoći građanima Srbije, ukoliko postoje bilo kakve nedoumice, Kontakt centar JP „Pošta Srbije“ čiji su brojevi telefona 0700 100 300 011 3607 788, stoji na raspolaganju radnim danima od osam do 20 časova i subotom i nedeljom od osam do 15 časova.

Građanima se savetuje da budu dodatno oprezni, da ne otvaraju linkove u primljenim porukama i da ne unose svoje podatke. O celom slučaju odmah su obavešteni Nacionalni CERT Republike Srbije i Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL).

Modernizacija Pošte Srbije

U cilju podizanja kvaliteta usluga za građane i privredu, Pošta Srbije najavila je da će modernizovati svoje logističke centre u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, a prve pregovore o nabavci nove tehnologije za preradu pošiljaka planira sa proizvođačima iz Japana, izjavio je v.d. direktora JP Pošta Srbije Zoran Đorđević nakon sastanka sa ambasadorom Japana u Srbiji Takahiko Kacumatom.

„Na sastanku smo se složili da postoje realne mogućnosti za unapređenje saradnje između pošta naših zemalja, kao i za modernizaciju preradnih kapaciteta Pošte Srbije u saradnji sa proizvođačima ove opreme iz Japana, jer Pošta već koristi mašine za sortiranje japanske proizvodnje koje se smatraju među najboljima u svetu“, izjavio je Đorđević.

Kako se navodi, on je zamolio ambasadora Kacumata da prenese japanskim proizvođačima opreme poziv za sastanak u Beogradu na kom bi japanski proizvođači mogli savetodavno da pomognu kako da Pošta Srbije na najracionalniji i najbolji način modernizuje svoju tehnologiju.

Đorđević je najavio i da će Pošta Srbije podržati predstavnika japanske pošte, Metokija Masahikoa u kandidaturi za sledećeg Generalnog direktora Međunarodnog biroa Svetskog poštanskog saveza, koji se bira u avgustu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...