OSETNO SMANJENJE KREDITIRANJA U CRNOJ GORI Građanima za 46,5 odsto manje odobrenih pozajmica

BankeNovacRegionVesti

30.11.2020 09:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

OSETNO SMANJENJE KREDITIRANJA U CRNOJ GORI Građanima za 46,5 odsto manje odobrenih pozajmica OSETNO SMANJENJE KREDITIRANJA U CRNOJ GORI Građanima za 46,5 odsto manje odobrenih pozajmica
Od pojave korona virusa, odnosno od marta zaključno sa oktobrom tekuće godine u Crnoj Gori je odobreno je 46,5 odsto manje kredita građanima, a... OSETNO SMANJENJE KREDITIRANJA U CRNOJ GORI Građanima za 46,5 odsto manje odobrenih pozajmica

Od pojave korona virusa, odnosno od marta zaključno sa oktobrom tekuće godine u Crnoj Gori je odobreno je 46,5 odsto manje kredita građanima, a firmama za 6,9 odsto, saopštila je Centralna banka Crne Gore (CBCG).

Kako prenosi Pobjeda, novoodobreni krediti (građanima i privredi) za sedam meseci, odnosno od marta zaključno sa oktobrom su iznosili oko 579 miliona evra.

Evri i hemijska olovka
Foto: Shutterstock

To je za 24,4 odsto ili skoro 200 miliona manje u odnosu na isti period prethodne godine kada su novoodobreni krediti iznosili oko 766 miliona evra, kažu u CBCG.

Od ukupnog iznosa novoodobrenih kredita građanima je dato oko 180 miliona evra ili oko 31 odsto. Krediti odobreni pravnim licima, odnosno firmama iznose oko 399 miliona evra i čine oko 69 odsto ukupnih novoodobrenih kredita u Crnoj Gori.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...