predstaviće se prva delegacija privrednika

Otvara se Biznis hab Srbije na „Expo 2020 Dubai“

BiznisFirme u fokusuInvesticijeNovacSvetU fokusuVesti

2.10.2021 11:24 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Otvara se Biznis hab Srbije na „Expo 2020 Dubai“ Otvara se Biznis hab Srbije na „Expo 2020 Dubai“
Biznis hab Srbije, koji će u subotu biti otvoren u okviru najveće svetske izložbe „Expo 2020 Dubai“ i čijem otvaranju će prisustvovati predsednik Srbije... Otvara se Biznis hab Srbije na „Expo 2020 Dubai“

Biznis hab Srbije, koji će u subotu biti otvoren u okviru najveće svetske izložbe „Expo 2020 Dubai“ i čijem otvaranju će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nalazi se u slobodnoj zoni Dubai South, ima više od 500 metara kvadratnih i biće domaćin za devet biznis delegacija koliko se očekuje da dođe tokom izložbe, izjavio je direktor predstavništva Privredne komore u Dubaiju Marko Selaković.

Biznis hab će, prema njegovim rečima, biti domaćin i svim firmama koje žele da otpočnu svoje poslovanje u Emiratima, firmama u vlasništvu ili suvlasništvu naših državljana, koji već posluju u Emiratima i svim kreativnim inovativnim startapima koji žele da istraže mogucnosti da njihove poslovne ideje zažive na globalnom tržištu, prenosi Tanjug.

Otvaranjem Biznis haba, rekao je Selaković, Srbija će u Dubaiju dobiti svoj dom gde može da bude tokom trajanja ove planetarne izložbe.

Govoreći o tome iz kojih će sve oblasti delegacije biti i čime će se Srbija predstaviti, Seleković je rekao da se prva biznis delegacija koja je već sletela u Dubai bavi pitanjima klime i biodiverziteta.

„Dakle reč je o cirkularnoj ekonomiji, zelenoj energiji, imamo čak i e-bicikle, a sledeća delegacija koja dolazi tokom oktobra se bavi pitanjima svemira, savremenih avio-tehnologija, kao i naprednih informacionih tehnologija i rešenja. Posle toga, od novembra slede oblasti urbanog i ruralnog razvoja, a u isto vreme biće i investiciona konferencija koja se bavi metalskim kompleksom, avio-industrijom, hemijskom industrijom“, kaže Selaković.

Privredna komora Srbije

RESAVSKA 13, 11050 Beograd (Vračar), Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
22.416.465,97 (2020)
Broj zaposlenih:
(2020)

Dodaje da nakon toga slede turizam i putovanja, a krajem januara se očekuje delegacija koja se bavi pitanjima zdravlja, velnesa.

Za Dan državnosti 15. februara i dane nakon njega planiran je veliki sajam posvećen poljoprivredi, hrani, preradi hrane.

Planirano je da u Dubai dođe i delegacija koja se bavi vodama, a da u nedelji globalnih ciljeva u Dubaiju bude delegacija iz oblasti ženskog preduzetništva i raznih startapova.

On je pozvao sve privrednike da ovu priliku maksimalno iskoriste i da se preko sajta Privredne komore Srbije prijave za učešće u tematskim delegacijama i da posete Biznis hab Srbije i zajedno grade uspeh na ovom velikom tržištu.

Privreda Srbije predstaviće se na prvoj tematskoj nedelji Svetske izložbe o klimi i biodiverzitetu velikim brojem inovativnih proizvoda i usluga posvećenih cirkularnoj ekonomiji, unapređenju energetske efikasnosti, obnovljivim izvorima energije, smanjenju emisije štetnih gasova i ublažavanju klimatskih promena.

Osim kompanija, svoje inovacije i napredne tehnologije promovisaće naši startapi, klasteri, naučno-tehnološki parkovi, fakulteti i instituti, saopštila je Privredna komora Srbije.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...