OTVOREN RUSKI „PUT SVILE“ Upola kraći transport od Severne Evrope do Azije

SvetVesti

21.4.2020 10:42 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

OTVOREN RUSKI „PUT SVILE“ Upola kraći transport od Severne Evrope do Azije OTVOREN RUSKI „PUT SVILE“ Upola kraći transport od Severne Evrope do Azije
Carinici ruskog grada Nahotke, na Dalekom istoku Rusije, ocarinili su prvu seriju od 37 kontejnera koja je stigla novom tranzitnom rutom Severna Evropa-Azija, u... OTVOREN RUSKI „PUT SVILE“ Upola kraći transport od Severne Evrope do Azije

Carinici ruskog grada Nahotke, na Dalekom istoku Rusije, ocarinili su prvu seriju od 37 kontejnera koja je stigla novom tranzitnom rutom Severna Evropa-Azija, u okviru pilot-projekta Federalne carinske službe Rusije i kompanije „Maersk“.

„Kontejneri sa drvenim materijalima, hemijskim proizvodima i tkaninama stigli su u luku Vastočni (u Primorskoj oblasti) preko Transsibirske železnice iz zemalja Severne Evrope kroz luku Sankt Peterburga. Zatim je roba poslata ka lukama u Južnoj Koreji i Japanu“, navedeno je u saopštenju.

Ova ruta, kako se navodi, omogućava da se vreme potrebno za isporuku tranzitne robe između Evrope i Azije skrati dvostruko – na 18 ili 20 dana, za razliku od tradicionalne rute preko Sueckog kanala kada je za dostavu potrebno 42-45 dana, prenosi Sputnjik.

Ranije je saopšteno da je „Maersk“, u saradnji sa kompanijama „Modul“ i „Global ports“ organizovao multimodalni servis za slanje kontejnera iz zemalja Severne Evrope u Aziju preko Sankt Peterburga. Slična usluga tri kompanije prethodno je postojala u suprotnom smeru Azija-Evropa.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...