zakupcima ističu ugovori polovinom septembra

Ove jeseni počinje rekonstrukcija Sava centra

SrbijaVesti

7.9.2021 17:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Ove jeseni počinje rekonstrukcija Sava centra Ove jeseni počinje rekonstrukcija Sava centra
Renoviranje Sava centra trebalo bi da počne posle 15. septembra. Sredina meseca je rok kada svim zakupcima ističu ugovori, te posle toga mogu početi... Ove jeseni počinje rekonstrukcija Sava centra

Renoviranje Sava centra trebalo bi da počne posle 15. septembra. Sredina meseca je rok kada svim zakupcima ističu ugovori, te posle toga mogu početi i prvi radovi.

Kako piše eKapija, na međunarodnom tenderu već je odabran projektant, a u toku su tenderi za izvođače.

– Projektant rekonstrukcije Sava centra odabran je na međunarodnom tenderu. Od 14 kompanija izabrali smo Centroprojekt doo iz Beograda. Konsultanti su nam Gaining Edge koji su specijalizovani za kongresni biznis. Drugi tenderi su u toku, te računamo da ćemo uskoro znati ko će se baviti fasadom i svim drugim neophodnim radovima – rekli su iz Delta Holdinga.

Sava centar će, kako je ranije najavljeno, biti zatvoren tokom renoviranja, a kraj radova se očekuje krajem 2023. godine. U rekonstrukciju koja će trajati dve godine biće uloženo 80 miliona evra.

Plan je da u Sava centru ostane sadašnjih 16.000 m2 komercijalnog prostora, a sve sale biće obnovljene i prilagođene modernom kongresnom turizmu. Po završetku radova, ova zgrada biće energetski efikasna, sa potpuno novom fasadom, kako bi u zgradi bilo više prirodnog svetla, ali i novim instalacijama, sistemom za grejanje i hlađenje. U planu je da kongresni centar bude opremljen najsavremenijim tehnologijama, piše eKapija.

CENTROPROJEKT DOO BEOGRAD

ZAHUMSKA 26, 11050 Beograd (Zvezdara), Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
1.072.204,33 ( 2020)
Broj zaposlenih:
( 2020)

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...