Korona opet zatvara Srbiju

Ovo su najnovije mere Kriznog štaba

IzdvajamoSrbijaVesti

16.3.2021 09:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Ovo su najnovije mere Kriznog štaba Ovo su najnovije mere Kriznog štaba
U Srbiji će od srede skoro sve biti zatvoreno, kao što je bio slučaj prethodnih vikenda, odlučio je Krizni štab. Zatvaranje će važiti od... Ovo su najnovije mere Kriznog štaba

U Srbiji će od srede skoro sve biti zatvoreno, kao što je bio slučaj prethodnih vikenda, odlučio je Krizni štab.

Zatvaranje će važiti od srede do ponedeljka. To znači da osim prehrambenih prodavnica i apoteka, gotovo ništa neće raditi.

Radiće samo prodavnice prehrambene robe, apoteke i benzinke pumpe. Neće biti zabrane kretanja, odnosno policijskog časa“, rekla je posle sednice Kriznog štaba premijerka Srbije Ana Brnabić.

„Državne institucije nastavljaju da rade, banke, pošte, proizvodni pogoni“, rekla je premijerka.

Ona je dodala da je ovo u pravom smislu kompromisno rešenje, jer je medicinski deo Kriznog štaba tražio da ovakve mere traju bar dve sedmice.

„Pokušavamo da nađemo najbolji balans između tri stvari: zaštite zdravstvenih radnika, zaštite radnih mesta i podrške privredi i mentalnog zdravlja nacije, jer je svima nama teško da živimo u ovako nenormalnim okolnostima više od godinu dana“, navodi premijerka.

Brnabić je naglasila da će se sledećeg ponedeljka ponovo razmatrati zdravstvena situacija u Srbiji i da će se u skladu sa tim odlučiti o eventualnom produžavanju oštrijih mera.

Premijerka je izjavila da će i na skijalištima svi restorani i kafići biti zatvoreni, izuzev u hotelima gde će biti otvoreni samo za goste. Ona je istakla i da će se pojačati inspekcije u skijalištima.

„Skijališta rade, iako je Krizni štab zahtevao da se u potpunosti zatvore. Mislim da nije realno da se neko zarazi na stazi, već se to događa u kafićima i restoranima. Mi ćemo sada zatvoriti kafiće i restorane, kao što je bilo za vikend“, rekla je Brnabić.

Odgovarajući na pitanja novinara, Brnabić je rekla da će vrtići nastaviti da rade, ali da će i đaci od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola najverovatnije preći od naredne sedmice na online nastavu.

Ona je apelovala na sve građane da poštuju mere, kako bi se smanjio broj zaraženih korona virusom, dodajući da iako će sve biti zatvoreno, građani će moći slobodno da se kreću.

Brnabić je dodala da je nabolja borba protiv korona virusa vakcinacija, ističući da je zadovoljna kako teče imunizacija u Srbiji.

U Srbiji je do sada dato 2.040.313 doza vakcina protiv korona virusa, a 791.269 osoba primilo je i drugu dozu, pokazuju najnoviji podaci Vlade Srbije.

  • Lepa Mara

    16.3.2021 #1 Author

    Nadam se da nece biti vise zatvaranja i da cemo uskoro normalno ziveti

    Odgovori

  • Irena

    16.3.2021 #2 Author

    Trebalo je duže. Ovo neće imati značajnog efekta.

    Odgovori

  • Aca

    16.3.2021 #3 Author

    Ustvari, rade svi osim ugostitelja, i opet se ništa neće promeniti. Do kad više ovako?

    Odgovori

  • Anna

    16.3.2021 #4 Author

    Ovo je više iživljavanje. Igraju se sa našim mentalnim zdravljem, našim poslovima i našom decom.

    Odgovori

  • Danijela

    16.3.2021 #5 Author

    Nadam se da ce ove mere bar nesto malo doneti da se zdravstvene ustanove i zdravstveni radnici bar malo radterete. Sve razumem, ali ove zurke sa 200-300 ljudi, pa stvarno?! Svima nama nedostaje izlazak i kafana ali dajte imajte bar malo obzira prema zdravstvenim radnicima koji su na izmaku snage a imaju i oni porodice kojih su zeljni.

    Odgovori

  • Tanja

    16.3.2021 #6 Author

    Nisam sigurna da će ovo dati rezultate… Parkovi, ulice, izletišta će kao i prethodnih vikenda biti puni. Malo smo i mi postali neodgovorni.

    Odgovori

  • GocaBG

    16.3.2021 #7 Author

    Sve ce biti isto…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...