opterećenost rastućim troškovima pozajmica

Pad raspoloženja potrošača u SAD za pet odsto u novembru

SvetVesti

23.11.2022 19:56 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Pad raspoloženja potrošača u SAD za pet odsto u novembru Pad raspoloženja potrošača u SAD za pet odsto u novembru
Raspoloženje potrošača u SAD u novembru je opalo za pet odsto u odnosu na prethodni mesec, prema istraživanju objavljenom u sredu. Indeks potrošačkog raspoloženja... Pad raspoloženja potrošača u SAD za pet odsto u novembru

Raspoloženje potrošača u SAD u novembru je opalo za pet odsto u odnosu na prethodni mesec, prema istraživanju objavljenom u sredu.

Indeks potrošačkog raspoloženja je u novembru pao za 3,1 poen na 56,8, prema konačnim rezultatima ankete potrošača Univerziteta u Mičigenu. U oktobru je iznosio 59,9 procenata, prenosi Anadolu Agency.

„Uporedo sa tekućim uticajem inflacije, stavovi potrošača su takođe opterećeni rastućim troškovima pozajmica, padom vrednosti imovine i slabljenjem očekivanja tržišta rada“, rekla je direktorka istraživanja potrošača Džoan Hsu (Joanne Hsu) u saopštenju.

Indeks trenutnih ekonomskih uslova pao je za 6,8 poena na 58,8 u novembru sa 65,6 u oktobru. Indeks očekivanja potrošača je opao za 0,6 poena na 55,6, sa 56,2 poena u tom periodu.

„Inflaciona očekivanja su se takođe malo promenila od oktobra. Srednja očekivana stopa inflacije za godinu unapred bila je 4,9 odsto, što je neznatno manje u odnosu na pet procenata prošlog meseca“, rekla je Hsu.

  • GOCA BG

    23.11.2022 #1 Author

    Decembar je mesec gde ce se nadomestiti blagi pad od prethodnog meseca,idu praznici gde ce kupovina biti najveca…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...