Cena bitcoina niža za četiri odsto

Pada vrednost kriptovaluta

NovacSvetVesti

16.11.2021 11:00 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Pada vrednost kriptovaluta Pada vrednost kriptovaluta
Vrednost svih najtrgovnijih kriptovaluta je pala. Bitcoin se kreće ka nivou od 60.000 dolara, a ether se približava jednom od najnižih nivoa ovog meseca.... Pada vrednost kriptovaluta

Vrednost svih najtrgovnijih kriptovaluta je pala. Bitcoin se kreće ka nivou od 60.000 dolara, a ether se približava jednom od najnižih nivoa ovog meseca.

Bitcoin, najpopularniji digitalni token, pao je u Singapuru za četiri odsto na 61.400 dolara. Ether je skliznuo za 6,8 odsto, a globalno kripto tržište je palo nekih sedam odsto u poslednja 24 časa na nivo od 2,8 biliona, navodi kompanija za praćenje tržišta CoinGecko.

Prema rečima generalnog direktora kompanije Alpha Impact Hajdena Hjua (Hayden Hughes), videli smo potpisivanje Zakona o infrastrukturi u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) koje su podstakle trgovce zabrinute u vezi sa zakonima i taksama da rasprodaju kriptovalute koje poseduju. Hju pokazuje zabrinutost i u vezi sa regulativama u Kini.

Kako je izjavila predstavnica Nacionalnog odbora za razvoj i reformu Meng Vei (Meng Wei), zemlja traži najbolju opciju da naplati utrošak energije kompanijama koje su umešane u rudarenje kriptovaluta, piše Bloomberg.

S druge strane, nove poreske obaveze u vezi sa digitalnim valutama u SAD deo su Zakona o infrastrukturi, vrednog hiljadu milijardi dolara, koji je predsednik ove zemlje Džo Bajden (Joe Biden) upravo potpisao.

Vrednost bitcoina se ove godine udvostručila, a ether je zabeležio šestostruki rast. Obe kriptovalute su nastavile da rastu prošle nedelje, pre svega, zbog špekulacija i kontroverznih tvrdnji da one mogu da smanje rizike koje donosi inflacija.

Neki tehnički indikatori ukazuju na to da će se ovaj neverovatan rast digitalnih valuta uskoro zaustaviti. Treba uzeti u obzir da su kriptovalute zloglasno nestabilne.

Bilo bi neobično da nastave da se kreću na gore, napominje direktor kripto menjačnice Luno u Singapuru Vidžej Ajar (Vijay Ayyar) i dodaje da ćemo uskoro videti “zdrav zastoj” u ovoj oblasti.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...