obveznice u skladu sa šerijatom

Pakistanska vlada odobrila evroobveznice Sukuk

BankeNovacSvetVesti

10.7.2021 08:50 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Pakistanska vlada odobrila evroobveznice Sukuk Pakistanska vlada odobrila evroobveznice Sukuk
Pakistan je utorak uveo međunarodne obveznice u iznosu od milijardu dolara (726 miliona funti) u okviru inicijative Sukuk, izvestili su mediji. Sukuk je arapski... Pakistanska vlada odobrila evroobveznice Sukuk

Pakistan je utorak uveo međunarodne obveznice u iznosu od milijardu dolara (726 miliona funti) u okviru inicijative Sukuk, izvestili su mediji.

Sukuk je arapski naziv za finansijske sertifikate, koji je poznat kao obveznica u skladu sa šerijatom. Cena pretplate Sukukovih obveznica iznosi tri milijarde dolara za pet, 10 i 30 godina, prenosi Eastern Eye.

Vlada je nedavno odobrila pokretanje evroobveznica Sukuk kako bi se tokom tekuće finansijske godine generisalo 3,5 milijardi dolara. Euroobveznica se odnosi na dužnički instrument koji je denominovan u valutu, koja nije matična valuta zemlje ili tržišta na kojem je izdata. Ove obveznice dospevaju 2027. godine.

Prošlog meseca, vlada je odobrila hipoteku glavnim aerodromima i putnim mrežama za izdavanje obveznica Sukuk. Predlog obveznice odobren je s ciljem promocije islamske bankarske industrije, piše Eastern Eye.

Tagovi
BANKE NOVAC

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...