PALA VLADA FRANCUSKE Premijer Filip podneo ostavku

EUVesti

3.7.2020 10:17 Autor: Vladimir Jokanović 0

PALA VLADA FRANCUSKE Premijer Filip podneo ostavku PALA VLADA FRANCUSKE Premijer Filip podneo ostavku
Francuski premijer Eduar Filip (Edouard Philippe) podneo je u petak ostavku na funkciju predsednika Vlade, saopštila je Jelisejska palata. U saopštenju nije navedeno da... PALA VLADA FRANCUSKE Premijer Filip podneo ostavku

Francuski premijer Eduar Filip (Edouard Philippe) podneo je u petak ostavku na funkciju predsednika Vlade, saopštila je Jelisejska palata. U saopštenju nije navedeno da li će Filip biti zamenjen novim premijerom ili će ostati na čelu nove vlade.

Njegova ostavka dolazi usred najave da francuski predsednik Emanuel Makron (Emmanuel Macron) priprema rekonstrukciju vlade koja bi se fokusirala na postpandemijski ekonomski oporavak, prenosi CNBC.

Prema istraživanjima javnog mnenja u junu, Filip je bio popularniji političar od Makrona sa oko 50 odsto ispitanika koji su pohvalili njegov rad, dok je podrška Makronu iskazalo 38 odsto ispitanih. U Francuskoj predsednik imenuje premijera koji onda okuplja vladu. Filip je pre nekoliko dana ponovo pobedio na izborima za gradonačelnika Avra.

Eduar Filip (49) bio je na položaju premijera Francuske od 15. maja 2017. godine. Po profesiji je pravnik, advokat, dugogodišnji član Unije narodnog pokreta, koja je kasnije postala stranka Republikanaca. Anonomni, upućeni krugovi u palati Matinjon tvrde da Filip ima ambicije da se kandiduje na sledećim predsedničkim izborima, prenosi Tanjug.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...