PANDEMIJA UNIŠTILA 21 MILIJARDU DOLARA Norveški penzioni fond pretrpeo ozbiljan gubitak

EUVesti

18.8.2020 13:32 Autor: Julijana Vincan 2

PANDEMIJA UNIŠTILA 21 MILIJARDU DOLARA Norveški penzioni fond pretrpeo ozbiljan gubitak PANDEMIJA UNIŠTILA 21 MILIJARDU DOLARA Norveški penzioni fond pretrpeo ozbiljan gubitak
Norveški penzioni fond, „težak“ 1,15 biliona dolara, saopštio je da je ostvario gubitak od 188 milijardi norveških kruna (21,27 milijardi dolara) u prvoj polovini... PANDEMIJA UNIŠTILA 21 MILIJARDU DOLARA Norveški penzioni fond pretrpeo ozbiljan gubitak

Norveški penzioni fond, „težak“ 1,15 biliona dolara, saopštio je da je ostvario gubitak od 188 milijardi norveških kruna (21,27 milijardi dolara) u prvoj polovini godine usled pada akcija i cena nekretnina tokom pandemije Covid-19.

„Mada su se tržišta prilično oporavila u drugom kvartalu, i dalje smo svedoci visokog stepena neizvesnosti“, istakao je zamenik izvršnog direktora fonda, Trond Grande.

Fond ima vlasničke udele u oko 9.200 kompanija širom sveta i poseduje 1,5 odsto svih akcija koje se kotiraju na berzama, a ulaže i u obveznice i nekretnine, prenosi Tanjug pozivajući se na Reuters.

Prošle godine, fond je zabeležio rekordan neto povrat sredstava na ulaganja od 18 milijardi dolara, zahvaljujući snažnom rastu vrednosti akcija na berzama.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...