NEOBIČNA AUKCIJA ZA PROIZVOD ČIJE ĆE SE AKCIJE PRODAVATI KLIJENTIMA

Patike Kanje Vesta prodate za 1,8 miliona dolara

LifestyleSvetVestiZanimljivosti

1.5.2021 21:06 Autor: Redakcija Biznis.rs

Patike Kanje Vesta prodate za 1,8 miliona dolara Patike Kanje Vesta prodate za 1,8 miliona dolara
Sotheby’s je procenio par nošenih patika Nike Air Yeezy 1 na preko milion dolara . Patike, koje je nosio njihov inspirator, reper Kanje Vest (Kanye... Patike Kanje Vesta prodate za 1,8 miliona dolara

Sotheby’s je procenio par nošenih patika Nike Air Yeezy 1 na preko milion dolara . Patike, koje je nosio njihov inspirator, reper Kanje Vest (Kanye West), na kraju su prodate za 1,8 miliona dolara, odnosno oko 1,49 miliona evra, objavila je aukcijska kuća, a prenosi AFP.

Ova suma predstavlja trostruki rast u odnosu na prethodni rekord u ceni patika prodatih na aukciji, koje su držale Nike Air Jordan 1s, a koje su prodate za 615.000 dolara nakon aukcije koju je Christie’s organizovao sredinom avgusta 2020. godine.

Kupac nošenih patika Kanje Vesta je specijalizovana platforma za investiranje, Rares, a koju je krajem marta pokrenuo bivši profesionalni igrač američkog fudbala Džeromi Sap (Gerome Sapp).

Iako deluje da je u pitanju kolekcionarska strast, u pitanju je čist biznis. Ova novoformirana platforma omogućava pojedincima da ulažu u vrlo retke patike, koje nisu mogli sami da kupe. Konkretno, Rares kupuje kolekcionarski par, a zatim sprovodi neku vrstu IPO-a na platformi. Tada svaki pojedinac može kupiti akcije tih patika, kao što bi kupio deonice kompanije koja se kotira na berzi. Moguće je i preprodati ove akcije na platformi. Cena varira, kao i za tradicionalnu razmenu, u zavisnosti od ponude i potražnje.

Tagovi
LIFESTYLE

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.