U poplavama ima žrtava i nestalih

Patrijarh Porfirije naložio da SPC uputi Bosni i Hercegovini pomoć od 100.000 evra

RegionVesti

5.10.2024 11:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Patrijarh Porfirije naložio da SPC uputi Bosni i Hercegovini pomoć od 100.000 evra Patrijarh Porfirije naložio da SPC uputi Bosni i Hercegovini pomoć od 100.000 evra
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije naložio je Verskom dobrotvornom starateljstvu u Beogradu da preko Eparhije zahumsko-hercegovačke najugroženijim porodicama u Bosni i Hercegovini uputi... Patrijarh Porfirije naložio da SPC uputi Bosni i Hercegovini pomoć od 100.000 evra

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije naložio je Verskom dobrotvornom starateljstvu u Beogradu da preko Eparhije zahumsko-hercegovačke najugroženijim porodicama u Bosni i Hercegovini uputi pomoć u iznosu od 100.000 evra.

Kako se navodi u saopštenju SPC, jednokratna pomoć će biti podeljena ugroženim osobama bez obzira na to koje su vere i kom narodu pripadaju, prenosi Danas.

Porfirije je apelovao, da svi narodi Balkana, „u ovim teškim danima pokažu međusobnu solidarnost“.

U poplavama koje su pogodile delove Bosne i Hercegovine poginulo je 20 ljudi, a desetine se vode kao nestale.

Vlada Federacije BiH je proglasila vanredno stanje na području tog entiteta, a pomoć ugroženom stanovništvu pružaju jedinice civilne zaštite, Oružane snage BiH i pripadnici EUFOR-a.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.