predsednik srbije predložiće novog kandidata

Pavlu Petroviću nije ponuđeno produženje mandata na mestu predsednika Fiskalnog saveta

SrbijaVesti

17.7.2024 16:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Pavlu Petroviću nije ponuđeno produženje mandata na mestu predsednika Fiskalnog saveta Pavlu Petroviću nije ponuđeno produženje mandata na mestu predsednika Fiskalnog saveta
Predsedniku Fiskalnog saveta Srbije Pavlu Petroviću, nije ponuđeno da i u narednom mandatu obavlja ovu funkciju, saznaje danas Forbes Srbija iz dobro obaveštenih izvora.... Pavlu Petroviću nije ponuđeno produženje mandata na mestu predsednika Fiskalnog saveta

Predsedniku Fiskalnog saveta Srbije Pavlu Petroviću, nije ponuđeno da i u narednom mandatu obavlja ovu funkciju, saznaje danas Forbes Srbija iz dobro obaveštenih izvora.

Na dnevnom redu sutrašnje sednice Odbora Skupštine Srbije za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava naći će se predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića o izboru novog predsednika Fiskalnog saveta, ali još nije poznato o kome je reč, prenosi Beta.

Mandat dva člana Fiskalnog saveta, Pavla Petrovića i Nikole Altiparmakova, istekao je pre godinu dana, u julu 2023. ali su predizborne kampanje i održani izbori odložili i prolongirali obnavljanje njihovih mandata ili pak izbor novih članova, navodi Forbs.

Prema Zakonu o Fiskalnom savetu, predsednika te institucije Odboru za finansije predlaže predsednik države, dok se preostala dva člana biraju na predlog Ministarstva finansija i Narodne banke Srbije.

Prema zakonskoj proceduri, Odbor za finansije ima zadatak samo da konstatuje upućene predloge kandidata i proveri ispunjenost uslova za njihov izbor, a zatim da predloge pošalje na razmatranje poslanicima Skupštine Srbije koji donose konačnu odluku o izboru.

Fiskalni savet formiran je 2011. godine, a ima tri člana čiji je mandat šest godina.

  • ELLA

    18.7.2024 #1 Author

    Unistice i ovu instituciju tj uzeti pod svoje

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.