NOVA USLUGA ZA ONLINE TRANSAKCIJE U AMERICI

PayPal omogućio klijentima plaćanja kripto valutama

Hi-techLifestyleNovacSvetVesti

30.3.2021 18:31 Autor: Vladimir Jokanović 1

PayPal omogućio klijentima plaćanja kripto valutama PayPal omogućio klijentima plaćanja kripto valutama
Platforma za onlina plaćanja PayPal pokrenula je u utorak u SAD novu funkciju, plaćanja kripto valutama pod nazivom “Checkout with Cripto“. Proširujući mogućnost kupovine,... PayPal omogućio klijentima plaćanja kripto valutama

Platforma za onlina plaćanja PayPal pokrenula je u utorak u SAD novu funkciju, plaćanja kripto valutama pod nazivom “Checkout with Cripto“. Proširujući mogućnost kupovine, čuvanja i prodaje kripto valuta, PayPal će korisnicima automatski nuditi opciju za plaćanje robe i usluga digitalnim novcem bez dodatnih naknada za transakcije.

“Kako se upotreba digitalnih plaćanja i digitalnih valuta ubrzava, uvođenje WCW nudi korisnicima PayPala izbor i fleksibilnost plaćanja. Omogućavanje plaćanja kriptovalutama u poslovanju širom sveta sledeći je korak u sveprisutnosti i masovnom prihvatanju digitalnih valuta“, saopštilo je rukovodstvo kompanije PayPal Holdings, Inc, prenosi PR Newswire.

CWC nudi klijentima preduzeća način na koji mogu izvršiti naplatu pomoću kripto valute. Sve transakcije se podmiruju u američkim dolarima i preračunavaju u važeću valutu za poslovanje po standardnom PayPal kursu konverzije. CWC nudi klijentima mogućnost prodaje kripto valute putel PayPala i plaćanja na mreži.

Digitalni novac
Foto: Pixabay.com

PayPal ostaje na čelu revolucije digitalnih plaćanja duže od dve decenije. Koristeći tehnologiju da finansijske usluge i trgovinu učini pogodnijim, pristupačnijim i sigurnijim. PayPal platforma opslužuje više od 375 miliona potrošača i tgrovaca na više od 200 tržišta u svetu, navodi kompanija, čije su akcije porasle za oko 2,5 puta u poslednjih godinu dana.  

Klijenti će moći da izaberu kriptovalutu po sopstvenom izboru, Bitcoin, Litecoin, Ethereum ili Bitcoin Cash, u zavisnosti od stanja na kripto računu. Za svako plaćanje može se koristiti samo jedna vrsta kripto valute. Nakon što kupac potvrdi kupovinu, PayPal u ime kupca pretvara kriptovalutu u zvaničnu državnu valutu i zaključuje transakciju. Kupac dobija potvrdu o kripto prodaji, kao i o kupljenom predmetu ili plaćenoj usluzi.

Izvor: Google

“Ovo je prvi put da kriptovalute možete bez problema koristiti na isti način kao kreditnu ili debitnu karticu u svom PayPal novčaniku“, rekao je predsednik i izvršni direktor PayPala Dan Šulman, prenosi CNBC, pozivajući se na njegovu izjavu za Reuters.

Pokretanje nove usluge PayPala došlo je odmah nakon što je kompanija Tesla odučila da prihvati bitcoin kao platežno sredstvo za svoje automobile. Za razliku do PayPal transakcija gde će trgovci dobijati važeću zvaničnu valutu Tesla će zadržavati bitcoine koji im budu uplaćeni. Kompanija za finansijske usluge Visa takođe je ušla na teren kriptovaluta, pokretanjem pilot programa Cripto.

Analitičari ocenjuju da pored rasta popularnosti među velikim investitorima, kripto valute tek treba da postanu široko rasprostranjeni oblik plaćanja, ali da to još nisu zbog stalne nestabilnosti. PayPal veruje da će doprineti omasovljenju ove vrste plaćanja, jer poravnanjem vrednosti u zvaničnoj valuti trgovci neće preuzimati rizik kolebanja vrednosti kripto valuta.

  • MARKO7

    13.3.2022 #1 Author

    Svaka im čast! Tehnologija je čudo…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...