ministar finansija najavio pakete pomoći

Penzionerima 22. septembra 50 evra pomoći od države

SrbijaVesti

28.8.2021 11:51 Autor: Gordana Bulatović 0

Penzionerima 22. septembra 50 evra pomoći od države Penzionerima 22. septembra 50 evra pomoći od države
Ministar finansija Srbije Siniša Mali najavio je da će 22. septembra penzionerima biti isplaćeno 50 evra pomoći od države. Kako je preneo Tanjug, Mali... Penzionerima 22. septembra 50 evra pomoći od države

Ministar finansija Srbije Siniša Mali najavio je da će 22. septembra penzionerima biti isplaćeno 50 evra pomoći od države.

Kako je preneo Tanjug, Mali je za TV Prva otkrio da će u novembru svi građani dobiti po 30 evra, u decembru još po 20, dok će početkom naredne godine svim penzionerima biti isplaćeno još 20 hiljada dinara.

On je govorio i o zaradama u zemlji i o nedavno održanom sastanku Socijalno-ekonomskog saveta.

„Juče smo imali sastanak Socioekonomskog saveta i brojke pokazuju da idemo napred. Izašli smo sa predlogom da minimalna zarada od januara bude 35.012 dinara. Minimalna zarada raste tri puta brže nego što raste BDP“, rekao je Mali i istakao da ubrzano raste minimalna cena rada i pokrivenost potrošačke korpe.

On je izrazio uverenje da bi do kraja 2023. godine minimalna potrošačka korpa i minimalna zarada trebalo da budu izjednačene.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...