Posle 60 godina prisustva na tržištu

PepsiCo potpuno prekinuo proizvodnju u Rusiji

Firme u fokusuSvetU fokusuVesti

20.9.2022 13:03 Autor: Vladimir Jokanović 1

PepsiCo potpuno prekinuo proizvodnju u Rusiji PepsiCo potpuno prekinuo proizvodnju u Rusiji
Kompanija PepsiCo potpuno je zaustavila proizvodnju gaziranih pića Pepsi, 7Up, Mirinda i Mountain Dew, saopštila je američka kompanija koja je 9. marta najavila da... PepsiCo potpuno prekinuo proizvodnju u Rusiji

Kompanija PepsiCo potpuno je zaustavila proizvodnju gaziranih pića Pepsi, 7Up, Mirinda i Mountain Dew, saopštila je američka kompanija koja je 9. marta najavila da obustavlja proizvodnju i prodaju svojih brendova u Rusiji.

Predstavnici kompanije PepsiCo objavili su da je Rusija ostala bez svih koncentrata pića, nakon čega je proizvodnja stala, prenosi Komersant, pozivajući se na Reuters. U informaciji nije precizirano da li je sasvim obustavljena i prodaja pića kompanije PepsiCo.

PepsiCo prekinuo je oglašavanje i prodaju pića u Rusiji usled sankcija zbog rata u Ukrajini. Uprkos tome, ruski mediji izvestili su u aprilu da je PepsiCo istraživao mogućnost razvoja novih proizvoda i širenje lokalnih brendova, dok se u ruskim samoposlugama još mogu pronaći pića PepsiCo sa avgustovskim datumom punjenja.

Rusija je bila treće najveće tržište kompanije PepsiCo, posle SAD i Meksika. Kompanija posluje u Rusiji duže od 60 godina, a pepsi-kola jedan je od retkih zapadnih proizvoda čija prodaja je bila dozvoljena u Sovjetskom Savezu i istočnoevropskim zemljama tokom Hladnog rata.

Prema navodima biznis portala RBK, oko 200.000 frižidera PepsiCo, kao i oko 400.000 frižidera Koka-Kole koji se nalaze u ruskim prodavnicama, biće rebrendirani zbog povlačenja ovih kompanija iz Rusije. Distributer Koka-Kole u Rusiji objavio je prestanak proizvodnje i prodaje pića u Rusiji u junu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...