Nastavlja se serija povlačenja proizvoda sa rafova prodavnica u susednoj zemlji

Pesticidi u suhomesnatim proizvodima iz Hrvatske

AgrobiznisBiznisRegionVesti

12.8.2021 08:15 Autor: Marko Miladinović 1

Pesticidi u suhomesnatim proizvodima iz Hrvatske Pesticidi u suhomesnatim proizvodima iz Hrvatske
Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske saopštilo je da je preduzeće za preradu mesa Kudelić d.o.o. iz Bedenice iz predostrožnosti povuklo više svojih suhomesnatih proizvoda zbog nedozvoljenog... Pesticidi u suhomesnatim proizvodima iz Hrvatske

Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske saopštilo je da je preduzeće za preradu mesa Kudelić d.o.o. iz Bedenice iz predostrožnosti povuklo više svojih suhomesnatih proizvoda zbog nedozvoljenog prisustva pesticida etilen-oksida u aditivu koji se koristio u proizvodnji začina za mesne prerađevine.

Povlači se nekoliko mesnih prerađevina – salama, viršli i kobasica u vakumiranim i nevakumiranim pakovanjima – prenela je novinska agencija HINA.

Popis proizvoda sa pratećim podacima koje preduzeće za preradu mesa Kudelić d.o.o. iz Bedenice povlači sa tržišta objavljen je na internet stranici hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu.

Proizvodi koji se povlače nisu usklađeni sa evropskim propisima o maksimalnim dozvoljenim količinama pesticida u hrani za ljude ili životinje.

Serija povlačenja proizvoda iz hrvatskih prodavnica počela je krajem jula, kada je Ministarstvo poljoprivrede obavestilo potrošače da proizvođač mleka i mlečnih proizvoda Dukat iz Zagreba povlači iz prodaje dva Dukatos voćna jogurta, crna ribizla i narandža-cimet, zbog utvrđenog istog pesticida etilen oksida u aditivu koji se koristi u procesu proizvodnje.

Na spisku povučenih namirnica našli su se i začin kurkuma, ali i konzerve tunjevine italijanskog proizvođača Rio Mare.

  • LJUBIŠA

    24.1.2022 #1 Author

    Truje se narod radi profita. Pa lepo, lepo…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...