proizvod nije u skladu s Uredbom Komisije evropske zajednice

Hrvatski Dukat povlači dva voćna jogurta zbog pesticida

AgrobiznisBiznisRegionVesti

31.7.2021 09:19 Autor: Miljan Paunović 1

Hrvatski Dukat povlači dva voćna jogurta zbog pesticida Hrvatski Dukat povlači dva voćna jogurta zbog pesticida
Hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede obavestilo je u petak potrošače da proizvođač mleka i mlečnih proizvoda Dukat iz Zagreba povlači iz prodaje dva Dukatos voćna jogurta,... Hrvatski Dukat povlači dva voćna jogurta zbog pesticida

Hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede obavestilo je u petak potrošače da proizvođač mleka i mlečnih proizvoda Dukat iz Zagreba povlači iz prodaje dva Dukatos voćna jogurta, crna ribizla i narandža-cimet, zbog utvrđenog pesticida etilen oksida u aditivu koji se koristi u procesu proizvodnje.

Opozvani su Dukatos jogurt crna ribizla 150 grama, sa rokovima trajanja: 4. avgust, 11, zatim 20, i 28. avgust 2021. godine, i Dukatos jogurt narandža-cimet 150 grama, sa rokovima trajanja 4. avgust, 11, 19, i 28. avgust 2021. godine, navodi se u saopštenju hrvatskog ministarstva, prenosi Tanjug.

Proizvod, kako se dodaje, nije u skladu sa uredbom Komisije Evropske zajednice (EZ) o maksimalnim nivoima ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog porekla.

Obaveštenje se odnosi isključivo na proizvode s navedenim podacima, napominje Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske.

DUKAT d.d.

Marijana Čavića 9, 10000 Zagreb, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
1.856.503.491,00 (2019)
Broj zaposlenih:
(2019)

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...