nove prognoze farmaceutske kompanije o prihodima u ovoj godini

Pfizer će od prodaje vakcina zaraditi 36 milijardi dolara

BiznisFirme u fokusuSvetU fokusuVesti

2.11.2021 18:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Pfizer će od prodaje vakcina zaraditi 36 milijardi dolara Pfizer će od prodaje vakcina zaraditi 36 milijardi dolara
Američka farmaceutska kompanija Pfizer podigla je prognozu prihoda od prodaje vakcina protiv Covida-19 za ovu godinu na 36 milijardi dolara. To je za 7,5... Pfizer će od prodaje vakcina zaraditi 36 milijardi dolara

Američka farmaceutska kompanija Pfizer podigla je prognozu prihoda od prodaje vakcina protiv Covida-19 za ovu godinu na 36 milijardi dolara.

To je za 7,5 procenata iznad projekcija iz drugog kvartala, kada je kompanija predviđala celogodišnji prihod od vakcina u iznosu od 33,5 milijardi dolara i dvostruko je više od očekivanja na početku godine, prenosi Tanjug pozivajući se na Associated Press.

Samo u trećem kvartalu ove godine, Pfizer je od prodaje vakcina inkasirao oko 13 milijardi dolara, koje deli sa nemačkim partnerom BioNTech.

Reuters izveštava da će u ukupnim prihodima ovog proizvođača lekova vakcine u ovoj godini imati udeo od čak 44 odsto.

Pored toga, Pfizer je saopštio u utorak da u 2022. godini očekuje od prodaje vakcina prihod u iznosu od 29 milijardi dolara, što je iznad prognoza na Wall Street-u, budući da pregovara sa više zemalja o potpisivanju ugovora o isporukama preventivne injekcije protiv korone.

Osam ekonomskih analitičara na Wall Street-u su u anketi Refinitiva u proseku predvideli da će Pfizerov prihod od vakcina iznositi 22,15 milijardi dolara iduće godine.

Iz kompanije su naveli da iako imaju kapacitete za proizvodnju četiri milijarde doza 2022. godine, za sada računaju na prodaju oko 1,7 milijardi doza, što znači da bi mogli da podignu prognozu za narednu godinu ako potpišu ugovore o isporukama sa zemljama s kojima vode pregovore.

  • SUNCOKRET

    23.8.2022 #1 Author

    Strasno, tolika zarada na ekspzrimentalnim supstancama.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...