zajedničko istraživanje potreba privrede

PKS i NSZ sprovode skrining tržišta radne snage u Srbiji za EXPO 2027

SrbijaVesti

27.6.2024 15:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

PKS i NSZ sprovode skrining tržišta radne snage u Srbiji za EXPO 2027 PKS i NSZ sprovode skrining tržišta radne snage u Srbiji za EXPO 2027
Privredna komora Srbije (PKS) i Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) realizovaće zajedničko istraživanje potreba privrede za radnom snagom u narednih pet do deset godina... PKS i NSZ sprovode skrining tržišta radne snage u Srbiji za EXPO 2027

Privredna komora Srbije (PKS) i Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) realizovaće zajedničko istraživanje potreba privrede za radnom snagom u narednih pet do deset godina i skrining tržišta nedostajućih kadova za specijalizovanu izložbu EXPO 2027, dogovoreno je danas na sastanku predsednika PKS Marka Čadeža i direktora NSZ Milana Bosnića.

PKS i NSZ, kako piše u saopštenju, radiće zajedno na analizi trendova u sferi zapošljavanja, anketiraće najveće kompanije u Srbiji i u skladu sa potrebama tržišta zajedno organizovati obuke i prekvalifikacije, posebno u oblasti digitalnih veština, prenosi Beta.

„Nastavljamo već odličnu saradnju sa NSZ i dodatno ćemo je osnažiti i konkretizovati kroz zajedničke projekte. Krećemo u skrining tržišta radne snage da vidimo šta su sve potrebe privrede sada i u narednim godinama i da zajedno radimo na obukama i prekvalifikacijama“, rekao je Čadež, saopštila je PKS.

Dodao je da će anketirati najveće domaće kompanije kako bi „čuli njihov glas“ i omogućili da im se obezbede kadarovi koji im nedostaju.

Čadež je rekao da Poslovna akademija i Digitalna poslovna akademija Centra za digitalnu transformaciju PKS pružaju obuke, ekspertizu i znanje neophodne za rad, zapošljavanje i poslovanje u savremenom svetu.

Bosnić je ukazao da je važno da se brzo dođe do preciznih podataka u kojim sektorima tržišta i regionima Srbije nedostaju određeni kadrovi, kao i da je važno izraditi i centralnu bazu otvorenih radnih mesta.

„Važno je da u svakom trenutku znamo tačan broj aktuelnih oglasa za posao u Srbiji, što će se omogućiti formiranjem centralne baze otvorenih radnih mesta“, rekao je Bosnić.

Dodao je da je neophodno napraviti i strategiju uvoza radne snage, ali nakon analize domaćeg tržišta kako bi se iskoristili domaći kadrovski potencijali.

Bosnić je kazao da je neophodno uraditi i studiju globalnog kretanja zapošljavanja, koja bi dala širu sliku situacije u svetu i regionu, a na osnovu koje bi moglo dugoročno planirati ulaganje u edukaciju budućih kadrova u Srbiji.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.