edukacija preduzetnika izuzetno značajna

PKS: Počela kampanja posvećena „Zelenom preduzetništvu“

PreduzetnikSrbijaVesti

13.9.2022 18:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

PKS: Počela kampanja posvećena „Zelenom preduzetništvu“ PKS: Počela kampanja posvećena „Zelenom preduzetništvu“
U Regionalnoj privrednoj komori Novi Sad u utorak je održana prva u nizu radionica u okviru mini kampanje „Zeleno preduzetništvo“ koju realizuju Sektor preduzetništva... PKS: Počela kampanja posvećena „Zelenom preduzetništvu“

U Regionalnoj privrednoj komori Novi Sad u utorak je održana prva u nizu radionica u okviru mini kampanje „Zeleno preduzetništvo“ koju realizuju Sektor preduzetništva Privredne komore Srbije (PКS) i OTP banka Srbija.

„Cilj kampanje je razvoj i promocija preduzetništva, sa fokusom na razvijanje ekološki odgovornijeg preduzetništva, kao i stvaranja ravnomernog i pozitivnog uticaja na društvo i životnu sredinu“, istakla je direktorka Sektora preduzetništva PКS Branislava Simanić. 

Ona je ocenila da je edukacija preduzetnika izuzetno značajna, jer na taj način unapređuju svoja znanja i veštine, koje su im neophodne za vođenje biznisa i pozvala preduzetnike da učestvuju u kampanji, navodi se na sajtu PKS.

Direktorka u OTP banci Tanja Bošković rekla je da ta banka, zahvaljujući raznovrsnoj bazi klijenata iz svih delova privrede, ima potencijal da podrži preduzetništvo ne samo kroz njihovo finansiranje, već i kroz različite vidove edukacije.

„Banka nastoji da kroz savetodavni pristup naših eksperata doprinese razvoju preduzetništva, naročito za biznise koji u svom radu imaju inovativne, socijalne, ekološke ili zelene elemente, pošto je i OTP banka strateški opredeljena da bude okrenuta inovacijama i predvodnik zelene strategije u našoj zemlji. Važno nam je da doprinesemo održivoj budućnosti i partnerstvo sa PKS na programu podrške zelenom preduzetništvu je jedan od važnih koraka u ovom pravcu“, navela je Bošković, navodi se u saopštenju.

Tema radionice bila je „Marketing u funkciji razvoja poslovanja“, a ovakve i slične edukacije biće organizovane i u drugim gradovima – Nišu, Кragujevcu, Užicu, Beogradu i Subotici.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...