Spoljnotrgovinska razmena Srbije i Izraela prošle godine vredela preko 72 miliona evra

PKS svečano otvara predstavništvo u Jerusalimu

BiznisBolji posaoSrbijaSvetU fokusuVesti

10.11.2021 11:32 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

PKS svečano otvara predstavništvo u Jerusalimu PKS svečano otvara predstavništvo u Jerusalimu
Privredna komora Srbije (PKS) svečano će otvoriti svoje predstavništvo u Jerusalimu, sa ciljem da ojača veze između privrede, trgovine i nauke Srbije i Izraela,... PKS svečano otvara predstavništvo u Jerusalimu

Privredna komora Srbije (PKS) svečano će otvoriti svoje predstavništvo u Jerusalimu, sa ciljem da ojača veze između privrede, trgovine i nauke Srbije i Izraela, sa fokusom na saradnju kompanija u inovacijama i primeni visokih tehnologija.

Predstavništvo će biti svečano otvoreno u prisustvu predsednika PKS Marka Čadeža i ministarke trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjane Matić, ministra finansija Izraela Avigdora Libermana (Avigdor Lieberman) i gradonačelnika Jerusalima Moše Leona (Moshe Leon), saopštila je PKS.

Interesovanje za saradnju dve privrede ogleda se u gotovo svim privrednim granama, sa naglaskom na IKT sektor, startape, inovacije, konsalting, zdravstvo, poljoprivredu i prehrambenu industriju, sajber bezbednost, tretman otpadnih voda i turizam. Spoljnotrgovinska razmena Srbije i Izraela vredela je prošle godine 72,2 miliona evra, a u prvom polugodištu 2021. godine 34 miliona evra.

Izrael je jedan od značajnijih investitora u privredu Srbije i u našoj zemlji je aktivno više od 70 izraelskih kompanija.

Ove godine dve zemlje obeležavaju i 30 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, navedeno je u saopštenju.

Privredna komora Srbije

RESAVSKA 13, 11050 Beograd (Vračar), Srbija

Poslovni prihodi (RSD):
20.277.461,68 (2020)
Broj zaposlenih:
(2020)

Podsećanja radi, PKS je ranije objavila da je predstavništvo u Jerusalimu počelo sa radom u avgustu, kao sedmo predstavništvo PKS u svetu.

Otvaranje predstavništva PKS u Jerusalimu najavljeno je prošle godine na potpisivanju Vašingtonskog sporazuma.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...