PLAĆANJE ELEKTRONSKIM PUTEM UTROSTRUČENO Najviše se online u Srbiji kupuje hrana

BankeIzdvajamoNovacSrbijaVesti

15.9.2020 15:22 Autor: Ljiljana Begović 2

PLAĆANJE ELEKTRONSKIM PUTEM UTROSTRUČENO Najviše se online u Srbiji kupuje hrana PLAĆANJE ELEKTRONSKIM PUTEM UTROSTRUČENO Najviše se online u Srbiji kupuje hrana
Elektronska trgovina u Srbiji je u velikom porastu, što najbolje ilustruje podatak da je vrednost realizovanih transakcija u ovoj vrsti trgovine u prethodne tri... PLAĆANJE ELEKTRONSKIM PUTEM UTROSTRUČENO Najviše se online u Srbiji kupuje hrana

Elektronska trgovina u Srbiji je u velikom porastu, što najbolje ilustruje podatak da je vrednost realizovanih transakcija u ovoj vrsti trgovine u prethodne tri godine porasla za čak 300 odsto, izjavila je državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Ona je na online panelu „Trendovi elektronske trgovine u Srbiji – eCommerce kao ključ uspeha u novim vremenima“, koji je organizovala Srpska asocijacija menadžera, istakla da je ove godine uzlazna putanja razvoja nastavljena.

„Tokom vanrednog stanja uvedenog zbog pandemije korona virusa, poštanski operatori su zabeležili rast broja pošiljki, odnosno dostava robe kupljene putem elektronske trgovine za čak 40 odsto, dok su trgovci zabeležili rast elektronske trgovine od 50 do čak 300 odsto, zavisno od vrste roba i usluga“, rekla je Tatjana Matić, prenosi Tanjug.

Foto: Pixabay.com

Navela je da posle ukidanja vanrednog stanja poštanski operatori i dalje beleže veći rast nego u vreme proglašenja pandemije i to od 50 do 100 odsto a većina trgovaca je zadržala porast od oko 100 posto u odnosu na isti period prethodne godine.

Tatjana Matić je rekla da je online kupovina hrane u Srbiji povećana za 200 odsto, odeće za 100 odsto a tehničkih uređaja i računarske opreme za 50 odsto.

  • Stefan

    15.9.2020 #1 Author

    Onlajn prodaja sve vise zastupa

    Odgovori

  • MARE

    17.7.2022 #2 Author

    Olaksali su mi zivot , verujem i svima koji se gnusaju redova i guzve u radnjama

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...