više od 10.000 radnih mesta

Planirana investicija od 500 miliona evra u vlasinski kraj

InvesticijeNovacSrbijaVesti

1.9.2022 18:52 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Planirana investicija od 500 miliona evra u vlasinski kraj Planirana investicija od 500 miliona evra u vlasinski kraj
Ministar zadužen za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština Novica Tončev u četvrtak je u Vladi Srbije razgovarao sa predstavnicima investicionog fonda „DAS Capital Group“ i... Planirana investicija od 500 miliona evra u vlasinski kraj

Ministar zadužen za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština Novica Tončev u četvrtak je u Vladi Srbije razgovarao sa predstavnicima investicionog fonda „DAS Capital Group“ i republičkog Zavoda za zaštitu prirode o ulaganjima na jugu Srbije, u vlasinskom kraju.

Kako je saopšteno, planirana investicija je veća od 500 miliona evra koja podrazumeva više od 10.000 novih radnih mesta, prenosi Beta.

„Jug Srbije je bogat prirodnim i ljudskim resursima i zaslužuje da bude nosilac privrednog i ekonomskog razvoja Srbije. Zaštita životne sredine je prioritet, a na ovaj način Vlasina postaje evropski eko biser. Višestruki je značaj ovog projekta za našu zemlju i zato će nam sledeći korak biti sastanak sa premijerkom Anom Brnabić i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem“, izjavio je ministar Tončev.

Projekat „DAS Capital Group“ podrazumeva izgradnju hotela, vila, golf terena, zabavnog i sportskog, zdravstvenog i ski centra, marine i komercijalnog kompleksa.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...