avgustovski rekordi u proizvodnji ulivaju optimizam

Pljevlja nema budućnost ukoliko se ugasi rudnik

RegionVesti

25.9.2021 10:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Pljevlja nema budućnost ukoliko se ugasi rudnik Pljevlja nema budućnost ukoliko se ugasi rudnik
Sudbina Rudnika uglja u Pljevljima usko je povezana za Termoelektranu čiji se opstanak dovodi u pitanje zbog skupe proizvodnje usled rasta cena CO2 kredita... Pljevlja nema budućnost ukoliko se ugasi rudnik

Sudbina Rudnika uglja u Pljevljima usko je povezana za Termoelektranu čiji se opstanak dovodi u pitanje zbog skupe proizvodnje usled rasta cena CO2 kredita i fjučersa, ali i još skuplje ekološke rekonstrukcije.

Izvršni direktor Rudnika Milan Lekić upozorava da bi uvoz struje mnogo više koštao od ekološke rekonstrukcije TE.

On kaže da su zbog nasleđenih problema ostvareni nešto slabiji rezultati, ali da avgustovski rekordi u proizvodnji otkrivke ulivaju poslovni optimizam. To osećanje kod radnika delom narušava zabrinutost, zbog učestalih priča o isplativosti rada TE, prenosi RTCG.

„Mi smo žestoki protivnici svih ovih ideja. Nama je svima u interesu da Rudnik i TE što duže rade jer mnogo je porodica vezano za Rudnik, maltene čitav grad živi od tih plata… Ako se Rudnik ugasi bojim se da Pljevlja nemaju budućnost“, kaže Gospić.

Pljevaljski rudnik je povodom Dana rudara Crne Gore, 24. septembar, nagradio najbolje u kompaniji, ali ni praznično slavlje nije uticalo da se umanji udarnički rad na kopovima.

RUDNIK UGLJA

VELIMIRA JAKIĆA BR.6, PLJEVLJA, Crna Gora

Poslovni prihodi (EUR):
49.438.368,00 (2020)
Broj zaposlenih:
(2020)

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...