POČELO IZDAVANJE POLISA TURISTIČKIM AGENCIJAMA Organizatori putovanja mogu da biraju način dobijanja licence

BiznisNovacOsiguranjeSrbijaTurizamVesti

27.10.2020 19:30 Autor: Ljiljana Begović 2

POČELO IZDAVANJE POLISA TURISTIČKIM AGENCIJAMA Organizatori putovanja mogu da biraju način dobijanja licence POČELO IZDAVANJE POLISA TURISTIČKIM AGENCIJAMA Organizatori putovanja mogu da biraju način dobijanja licence
Osiguravajuće kuće počele su da izdaju polise osiguranja turističkim agencijama, čime se stvaraju uslovi za njihov dalji nesmetan rad, rekao je ministar trgovine, turizma... POČELO IZDAVANJE POLISA TURISTIČKIM AGENCIJAMA Organizatori putovanja mogu da biraju način dobijanja licence

Osiguravajuće kuće počele su da izdaju polise osiguranja turističkim agencijama, čime se stvaraju uslovi za njihov dalji nesmetan rad, rekao je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

On navodi da je izdavanjem prvih polisa odblokirana procedura za davanje licenci turističkim agencijama. „Osiguravajuće kuće će na osnovu bilansa poslovanja i procene rizika za svaku pojedinačnu agenciju, nastaviti ovaj proces, ali je to sada stvar poslovnog odnosa između osiguravača i organizatora putovanja“, naglašava Ljajić.

Foto: Tanjug

Na snagu je stupio novi Pravilnik o garancijama putovanja, koji je otvorio mogućnost da ubuduće i bankarske garancije mogu biti alternativni način obezbeđevinja garancija putovanja, kao uslov za dobijanje licenci za turističke agencije.

„Agencijama je na ovaj način omogućeno da biraju koji je način obezbeđivanja uslova za dobijanje licence za njih povoljniji“, rekao je Ljajić i dodao da će polise važiti godinu dana.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...