POČINJE FILMSKI FESTIVAL SLOBODNA ZONA Rasprodate ulaznice za svečano otvaranje uz Nika Kejva

LifestyleSrbijaTurizamVesti

5.11.2020 14:40 Autor: Julijana Vincan 0

POČINJE FILMSKI FESTIVAL SLOBODNA ZONA Rasprodate ulaznice za svečano otvaranje uz Nika Kejva POČINJE FILMSKI FESTIVAL SLOBODNA ZONA Rasprodate ulaznice za svečano otvaranje uz Nika Kejva
Filmski festival Slobodna zona održava se od 5. do 10. novembra u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Svečano otvaranje počinje svetskom bioskopskom premijerom filma... POČINJE FILMSKI FESTIVAL SLOBODNA ZONA Rasprodate ulaznice za svečano otvaranje uz Nika Kejva

Filmski festival Slobodna zona održava se od 5. do 10. novembra u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Svečano otvaranje počinje svetskom bioskopskom premijerom filma „Idiot Prayer“ u Kombank dvorani u 19 sati.

Kako su ulaznice za film koji otvara manifestaciju rasprodate, uvedena je još jedna projekcija u Kombak dvorani od 21 sat.

Filmski festival
Foto: Slobodna Zona

Muzički performans Nika Kejva snimljen je 19. juna, neposredno posle ukidanja izolacije u Velikoj Britaniji sa minimalnom ekipom u potpuno praznoj dvorani palate Aleksandra, jednoj od omiljenih koncertnih lokacija u Londonu.

„Idiot Prayer: Nick Cave Alone at Alexandra Palace“ deo je trilogije koju čine filmovi „20.000 dana na zemlji“ i „Još jednom s emocijom“.

Filmski festival
Foto: Joel Ryan

Ovogodišnje izdanje Filmskog festivala Slobodna zona biće održano tradicionalno u bioskopima, a kao novinu festival će koristiti online platformu KinoKauch, preko koje publika širom Srbije može da prati filmski program festivala (www.kinokauch.com).

Filmski festival
Foto: Slobodna Zona

Projekcije će biti organizovane u bioskopima: Kombank dvorana (Svečano otvaranje i premijera filma), Dvorani Kulturnog centra Beograda, Domu omladine Beograda, Jugoslovenskoj kinoteci, Art bioskopu Kolarac, Bioskopu Fontana i bioskopu Cine Grand u Rakovici.

U Novom Sadu projekcije se održavaju u Kulturnom centru Novog Sada, a u Nišu u Niškom kulturnom centru i Cineplexx salama.

Festival zatvara dokumentarni film „Telo ne laže“ nemačke autorke Evelin Šels u kom su glavni likovi četiri umetnice: Marina Abramović, Sigalit Landau, Širin Nešat i Katarina Ziverding.

Filmski festival
Foto: Slobodna Zona

„Većina filmova na ovogodišnjem festivalu odlično korespondira svojim temama sa onim što se događa u Srbiji. U tom smislu je Slobodna zona moderan i savremeni festival koji je uvek aktuelan, jer se trudi da poveže sve to sa našom sredinom i da publika može da prepozna kako određeni mehanizmi mogu da se vide kroz ove filmove“, izjavio je direktor festivala Rajko Petrović.

Filmski festival
Foto: Slobodna Zona

Ove godine festival ima novu programsku liniju „Green Zone“, namenjenu dodatnom ekološkom osvešćivanju publike. U okviru nje su filmovi „Šuma“, magični dokumentarac o životu velikih šuma, „Tajni život drveća“ i optimistični dokumentarni film „Lepši svet Ervina Vagenhofera“ koji traga za lepotom i dobrotom prikazujući ljude koji stvaraju nešto inovativno i korisno.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...