jačanje privredne saradnje srbije i slovačke

Pojačan interes investitora u oblasti obnovljivih izvora energije

BiznisInfrastrukturaInvesticijeNovacSrbijaVesti

8.10.2021 17:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Pojačan interes investitora u oblasti obnovljivih izvora energije Pojačan interes investitora u oblasti obnovljivih izvora energije
Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović razgovarao je u petak sa potpredsednikom vlade i ministrom privrede Slovačke Rihardom Sulikom o unapređenju ekonomskih odnosa,... Pojačan interes investitora u oblasti obnovljivih izvora energije

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović razgovarao je u petak sa potpredsednikom vlade i ministrom privrede Slovačke Rihardom Sulikom o unapređenju ekonomskih odnosa, a posebna tema bilo je održavanje Mešovite komisije za ekonomsku saradnju dve zemlje.

Kako je saopšteno iz Ministarstva privrede, sagovornici su se saglasili da će predstojeće zasedanje Mešovite komisije koje je planirano da se održi početkom novembra 2021. godine u Bratislavi, a kojom sa srpske strane kopredsedava ministarka privrede Anđelka Atanasković, biti snažan podstrek u pravcu jačanja privredne saradnje Srbije i Slovačke, prenosi Tanjug.

Takođe, paralelno sa održavanjem zasedanja Mešovite komisije dogovoreno je i održavanje Poslovnog foruma sa učešćem privrednika iz obe zemlje koji će imati priliku da dogovore konkretne projekte sa odgovarajućim partnerima.

Stevanović je istakao da je ekonomska saradnja između Srbije i Slovačke prvenstveno bazirana na robnoj razmeni čiji je obim povećan poslednjih godina.

„Kao jedan od načina za povećanje robne razmene vidimo i diverzifikaciju izvoza, za šta postoji dosta prostora“, rekao je Stevanović.

Na sastanku su definisane i oblasti u kojima postoji potencijal za saradnju kao što su energetika, digitalizacija, inovacije, saobraćaj, automobilska industrija, poljoprivreda i prehrambena industrija i zaštita životne sredine.

Sulik je istakao da Slovačka daje visok prioritet predstojećem zasedanju Mešovite komisije imajući u vidu pojačan interes za pozicioniranje slovačkih investitora na tržištu Srbije, naročito u oblasti obnovljivih izvora energije.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...