Kako bi se sprečilo kršenje zakona

Pojačane kontrole u Crnoj Gori u toku turističke sezone

RegionVesti

23.7.2024 17:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Pojačane kontrole u Crnoj Gori u toku turističke sezone Pojačane kontrole u Crnoj Gori u toku turističke sezone
Direktorat za drumski saobraćaj i motorna vozila intenziviraće inspekcijske kontrole do kraja letnje turističke sezone, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva. Svi inspektori... Pojačane kontrole u Crnoj Gori u toku turističke sezone

Direktorat za drumski saobraćaj i motorna vozila intenziviraće inspekcijske kontrole do kraja letnje turističke sezone, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Svi inspektori biće rapoređeni u najfrekventnijim turističkim centrima na severu i jugu, kako bi onemogućili kršenje zakona, prenosi Mina.

„Već sada imamo veliki broj prijava i kršenja zakona na terenu, što zahteva hitnu reakciju inspekcijskih službi. U skladu s raspoloživim kapacitetima, naši inspektori će do kraja sezone pojačano kontrolisati i raditi u cilju suzbijanja sive ekonomije i nelojalne konkurencije“, navodi se u saopštenju.

Budući da je u toku letnja turistička sezona, raste potreba za transferima, pa je primetan veći broj prevoznika koji održavaju sezonske linije, aktivniji je i vanlinijski autobuski prevoz, a postoji i značajan broj avio-linija.

Sve to, kako su rekli iz Ministarstva, zahteva punu aktivaciju svih raspoloživih kapaciteta inspekcije.

„Inspektori će kontrolisati dolazak redovnih i sezonskih međunarodnih linija, transfere sa, i do aerodroma, te rad na graničnim prelazima. Biće pojačan nadzor stavljanja na tržište rezervnih delova i opreme, a hitno će reagovati u slučajevima prijave i kršenja zakona“, poručili su iz Ministarstva.

Po potrebi, biće organizovana i saradnja sa turističkom inspekcijom, u okviru koje će se sprovoditi zajedničke kontrole turističkih objekata, prijava boravka i drugih relevantnih pitanja.

Direktorat za drumski saobraćaj i motorna vozila pripremio je interni raspored prema kome će četiri dana sedmično inspektori imati intenzivne kontole na jugu, kako bi se osigurala pokrivenost ključnih aktivnosti, dok će tri dana sedmično proveravati sprovođenje zakona na severu i graničnim prelazima.

  • meli77

    24.7.2024 #1 Author

    Nije fer da se neko ilegalno bogati

    Odgovori

  • KIMCHI

    24.7.2024 #2 Author

    Svakako podrzavam, dosta je lupanja po dzepovima

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.