Račun u blokadi od juna prošle godine

Pokrenut stečaj nad Fabrikom vode u Zrenjaninu

NovacSrbijaStečajVesti

23.3.2022 10:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Pokrenut stečaj nad Fabrikom vode u Zrenjaninu Pokrenut stečaj nad Fabrikom vode u Zrenjaninu
Privredni sud u Zrenjaninu doneo je rešenje o pokretanju stečaja nad Fabrikom vode u Zrenjaninu, na predlog preduzeća Vodovod i kanalizacija, a za stečajnog upravnika... Pokrenut stečaj nad Fabrikom vode u Zrenjaninu

Privredni sud u Zrenjaninu doneo je rešenje o pokretanju stečaja nad Fabrikom vode u Zrenjaninu, na predlog preduzeća Vodovod i kanalizacija, a za stečajnog upravnika imenovana je Dragica Arsić.

Ročište radi ispitivanja potraživanja zakazano je za 22. jul, dok će poverilačko ročište biti održano 29. aprila, piše Beta.

U predlogu poverioca za pokretanje stečaja navodi se da prema stečajnom dužniku postoji nenamireno novčano potraživanje u iznosu nešto više od 14 miliona dinara, da je pokrenut izvršni postupak i da je parnični postupak u toku.

Sud je utvrdio da je ispunjen stečajni razlog i da je račun Fabrike vode od 2. juna prošle godine u neprekidnoj blokadi dužoj od 30 dana za iznos od 620 miliona dinara.

Postrojenje za prečišćavanje vode za piće koje je izgradila kompanija Gruppo Zilio prodato je januara ove godine firmi Pannonian Water DOO iz Beograda.

FABRIKA VODE DOO

VASE STAJIĆA 14, 21000 Novi Sad , Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
921.898,41 (2020)
Broj zaposlenih:
17 (2020)

Voda iz gradskog vodovoda u Zrenjaninu zabranjena je za piće više od 18 godina zbog prekomerne količine arsena.

 • Žedni Zrenjaninac

  23.3.2022 #1 Author

  Kako može da se pokrene stečaj u fabrici koja je transparentno, pod budnim okom države prodata „arapskoj“ firmi sa osnivačkim ulogom od 100 dinara?

  Odgovori

  • MARA

   23.3.2022 #2 Author

   Kako moze?!…kao i sve ostalo.

   Odgovori

 • FLAME

  23.3.2022 #3 Author

  Ali bukvalno tako za 100rsd i manje.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...