za sisteme za navodnjavanje obezbeđeno je 370 miliona, a za startap za mlade 200 miliona dinara

Poljoprivrednici u Vojvodini će u 2022. godini dobiti znatno više sredstava

AgrobiznisBiznisSrbijaVesti

21.12.2021 17:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Poljoprivrednici u Vojvodini će u 2022. godini dobiti znatno više sredstava Poljoprivrednici u Vojvodini će u 2022. godini dobiti znatno više sredstava
Poljoprivrednici u AP Vojvodini u sledećoj godini će na raspolaganju imati znatno više novca nego u 2021, poručio je u utorak u Novom Sadu... Poljoprivrednici u Vojvodini će u 2022. godini dobiti znatno više sredstava

Poljoprivrednici u AP Vojvodini u sledećoj godini će na raspolaganju imati znatno više novca nego u 2021, poručio je u utorak u Novom Sadu pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić i dodao da agrarni budžet za 2022. godinu iznosi 8,3 milijarde dinara.

On je na prvoj edukativnoj agrarnoj konferenciji „Poljoprivrednik nove generacije“ rekao da će se i sledeće godine kroz brojne konkursne linije, nastaviti sa, kako kaže, značajnom podrškom poljoprivrednicima, prenosi Tanjug.

Prema njegovim rečima, tako je za ulaganje u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, za koje je ove godine vladalo najveće interesovanje, u novoj budžetskoj godini opredeljeno 240 miliona dinara.

Takođe, za sisteme za navodnjavanje obezbeđeno je 370 miliona, a za startap za mlade 200 miliona dinara, saopštila je Pokrajinska vlada.

Božić je naglasio značaj konferencije i poručio da je cilj da se poljoprivrednici edukuju u domenu novih konkursnih linija, izvora finansiranja, osiguranja poljoprivredne proizvodnje, nabavke novih mašina i opreme…

Državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Senad Mahmutović rekao je da će ministarstvo i u 2022. godini raspisati konkurs namenjen za gotovo 3.000 mladih poljoprivrednika, a koji će, navodi, biti inoviran u odnosu na ovogodišnji.

„Ministarstvo u narednu kalendarsku godinu ulazi sa budžetom od 62 milijarde dinara, što je gotovo 18 odsto više nego ove godine“, rekao je Mahmutović i dodao da su jedan od prioriteta investicije, za čiju namenu je, kaže, znatno povećan iznos sredstva.

Na današnjoj konferenciji uručena su i priznanja „Poljoprivrednik nove generacije“, koja je dobilo deset mladih poljoprivrednika iz AP Vojvodine.

Konferenciju je organizovalo Zavičajno društvo „Fruškogorje“ uz podršku resornog sekretarijata.

  • GocaBG

    21.12.2021 #1 Author

    I treba,sjajna vest za poljoprivrednike…

    Odgovori

  • Mirjana

    21.9.2022 #2 Author

    Kako se dokazuje prihod manji od 8 miliona da se ne bi placao porez porodicnog poljoprivrednog gazdinstvs?

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...