kršenje zakona povlači kaznu do 4,3 miliona evra

Poljska uvela embargo na uvoz uglja iz Rusije i Belorusije

BiznisSvetVesti

15.4.2022 17:42 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Poljska uvela embargo na uvoz uglja iz Rusije i Belorusije Poljska uvela embargo na uvoz uglja iz Rusije i Belorusije
Poljski predsednik Andžej Duda potpisao je zakon kojim se predviđa embargo na uvoz uglja iz Rusije i Belorusije i mogućnost zamrzavanja imovine ruskih građana... Poljska uvela embargo na uvoz uglja iz Rusije i Belorusije

Poljski predsednik Andžej Duda potpisao je zakon kojim se predviđa embargo na uvoz uglja iz Rusije i Belorusije i mogućnost zamrzavanja imovine ruskih građana i kompanija kao podrška sankcijama protiv Moskve zbog napada na Ukrajinu.

U saopštenju, objavljenom na web sajtu Kancelarije poljskog predsednika, navodi se da zakon zabranjuje uvoz i tranzit u Poljsku termalnog ili koksnog uglja iz Rusije i Belorusije, i da je za praćenje sprovođenja te zabrane nadležan šef Nacionalne fiskalne uprave.

Prekršioci zabrane će se suočiti sa oduzimanjem robe i kaznom do 20 miliona poljskih zlota (PLN), odnosno 4,3 miliona evra, prenosi Mina.

Preduzećima čije poslovanje bude ugroženo ovom zabranom biće nadoknađena šteta koju pretrpe.

Pored toga, ovim zakonom se zabranjuje upotreba simbola i naziva koji podržavaju, kako se navodi, agresiju Ruske Federacije na Ukrajinu. Kršenje te zabrane može rezultirati novčanom ili kaznom zatvora do dve godine.

Zakon će stupiti na snagu narednog dana od objavljivanja u službenom glasniku zemlje.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...