POMOĆ OD DEVET MILIJARDI EVRA LUFTHANSI Nemačka Vlada spasava nacionalnu aviokompaniju

NovacSvetVesti

28.4.2020 11:47 Autor: Julijana Vincan 1

POMOĆ OD DEVET MILIJARDI EVRA LUFTHANSI Nemačka Vlada spasava nacionalnu aviokompaniju POMOĆ OD DEVET MILIJARDI EVRA LUFTHANSI Nemačka Vlada spasava nacionalnu aviokompaniju
Nemačka Vlada odlučila je da pomogne nacionalnoj aviokompaniji Lufthansa sa devet milijardi evra. Prema pisanju digitalnog ekonomskog magazina Business Insider, koji se poziva na... POMOĆ OD DEVET MILIJARDI EVRA LUFTHANSI Nemačka Vlada spasava nacionalnu aviokompaniju

Nemačka Vlada odlučila je da pomogne nacionalnoj aviokompaniji Lufthansa sa devet milijardi evra. Prema pisanju digitalnog ekonomskog magazina Business Insider, koji se poziva na krugove unutar kompanije, država će preuzeti deonice kompanije i za devet milijardi evra dobiti manjinski paket sa pravom blokiranja odluka.

Takođe, Nemačka Vlada dobija do dva mesta u Nadzornom odboru. O tome su se dogovorili pregovarači Vlade i predstavnici aviokompanije, čije je sedište u Kelnu, tokom pregovora u ponedeljak na radnom nivou, prenosi Tanjug. Šef kompanije Karsten Špor (Carsten Spohr), nemačka kancelarka Angela Merkel i ministar finansija Olaf Šolc (Olaf Scholz), treba samo još da formalno potvrde dogovor.

Foto: Tanjug/AP

Lufthansa je najveća avio-kompanija u Evropi po broju prevezenih putnika i druga po veličini flote posle Air France-KLM. Lufthansa Group ima više od 400 aviona i oko 100.000 radnika u svetu. U 2007. godini prevezli su 81.3 miliona putnika. Najznačajniju vazdušna luka nalazi se na aerodromu u Frankfurtu. Jedan je od osnivača Star Alliance, drugog po veličini udruženja svetskih avio-kompanija, koju danas čini 20 članica.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...