POOŠTRAVAJU SE MERE I U REGIONU Hrvatska zatvara kafiće i restorane, Crna Gora i Mađarska već uvele policijski čas

EURegionVesti

26.11.2020 11:40 Autor: Marija Jovanović 0

POOŠTRAVAJU SE MERE I U REGIONU Hrvatska zatvara kafiće i restorane, Crna Gora i Mađarska već uvele policijski čas POOŠTRAVAJU SE MERE I U REGIONU Hrvatska zatvara kafiće i restorane, Crna Gora i Mađarska već uvele policijski čas
Zbog sve većeg broja obolelih u zemljama regiona pooštravaju se mere u borbi protiv Covid-19. Hrvatska je najavila zatvaranje svih kafića i restorana, Crna... POOŠTRAVAJU SE MERE I U REGIONU Hrvatska zatvara kafiće i restorane, Crna Gora i Mađarska već uvele policijski čas

Zbog sve većeg broja obolelih u zemljama regiona pooštravaju se mere u borbi protiv Covid-19. Hrvatska je najavila zatvaranje svih kafića i restorana, Crna Gora uvela je policijski čas, dok Mađarska pokušava da izoluje starije kako bi obuzdala pandemiju korona virusa.  

U petak u ponoć u Hrvatskoj treba da stupe na snagu nove mere, a kako javljaju hrvatski mediji doneta je odluka da se zatvore svi kafići i restorani.

Premijer Andrej Plenković najavio je objavljivanje novih pooštrenih mera za sprečavanje širenja zaraze korona virusom, a kako saznaje hrvatski portal Index reč je o zatvaranju, kafića i restorana, obustavljanju svadbenih ceremonija, dok će javni skupovi biti ograničeni na najviše 25 osoba.

Foto: Tanjug

Mere bi trebalo da budu na snazi do Božića. Ipak, restoranima će biti omogućena dostava i to ne do 22 sata, kako je prvobitno bilo predviđeno, nego neograničeno.

Privremeno se obustavljaju svadbene svečanosti, dok fitnes centri ostaju otvoreni, ali moraju da osiguraju 10 kvadratnih metara po korisniku.

Trgovine i šoping centri nastavljaju sa radom, ali će se pojačati nadzor da li je broj kupaca u njima u skladu sa propisanim brojem po kvadratnom metru. Bioskopi i pozorišta ostaju otvoreni kao i hoteli, čiji će restorani moći da rade, ali samo za goste hotela.

Foto: Tanjug

Crna Gora uvela zabranu izlaska

U Crnoj Gori svi ugostiteljski i uslužni objekti rade od sedam do 18 časova, dok zabrana napuštanja objekata stanovanja važi za sve građane od 19 do pet sati ujutru.

Primena ovih mera počela je u sredu i važiće sve do 8. decembra, saopšteno je iz Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti (NKT).

Zaštitne maske i ljudi na ulici
Foto: Tanjug/AP

NKT je pozvalo građane da u potpunosti poštuju sve mere jer je to jedini način suzbijanja širenja korona virusa.

Mađarska ograničila posete radnjama

Mađarska je mesecima pokušavala da izbegne drugo zatvaranje i spreči da se nanese dodatna šteta ekonomiji, ali je bila primorana da zatvori srednje škole i uvede policijski čas u trajanju od 20 časova do pet sati ujutru.

Foto: Tanjug/AP

Vlada je ograničila posete maloprodajnim radnjama u pokušaju da izoluje starije kupce i obuzda širenje pandemije korona virusa među osobama starijim od 65 godina, koji se smatraju najugroženijom grupom, prenosi Tanjug.

Prema novim merama, samo stariji od 65 godina mogu radnim danima da ulaze u prodavnice od devet do 11 časova, a vikendom od osam do 10 časova.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...