POOŠTRAVANJE MERA U BEOGRADU ZBOG KORONE Skraćuje se radno vreme klubova, splavova i kafića

SrbijaVesti

3.7.2020 08:00 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

POOŠTRAVANJE MERA U BEOGRADU ZBOG KORONE Skraćuje se radno vreme klubova, splavova i kafića POOŠTRAVANJE MERA U BEOGRADU ZBOG KORONE Skraćuje se radno vreme klubova, splavova i kafića
Zbog velikog broja zaraženih korona virusom u Beogradu, na dve nedelje biće zatvoreni noćni klubovi, splavovi od 23 sata do šest ujutru, kao i... POOŠTRAVANJE MERA U BEOGRADU ZBOG KORONE Skraćuje se radno vreme klubova, splavova i kafića

Zbog velikog broja zaraženih korona virusom u Beogradu, na dve nedelje biće zatvoreni noćni klubovi, splavovi od 23 sata do šest ujutru, kao i kafići, osim onih koji imaju baštu, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je gostujući na RTS rekao da će Vlada Srbije na sednici u petak doneti nove mere u suzbijanju virusa Covid-19.

Vučić je rekao da je najnepovoljnija situacija u Beogradu gde je 82,5 odsto zaraženih.

Foto: Printscreen RTS

„Sve ostalo je pod kontrolom. U Beogradu je 22,5 odsto ukupno stanovništva i jasno vam je da je Beograd žarište“, rekao je Vučić i dodao da je razgovarao sa članovima Kriznog štaba.

Najavio je da će od ponedeljka biti naplaćivane kazne za nenošenje maski u tržnim centrima i javnom gradskom i međugradskom prevozu, i da će one iznositi od 5.000 do 6.000 dinara.

Foto: Pixabay.com

Broj ljudi okupljenih u zatvorenom biće ograničen na 100, uz distancu i sa maskama, a na otvorenom do 500 ljudi.

Studenti ostaju u domovima

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je u intervjuu na RTS da će zbog širenja koronavirusa predložiti vladi da budu zatvoreni studentski domovi u Beogradu. Studenti su zbog najave zatvaranja protestovali kod Studentskog grada u Novom Beogradu i kod doma „Slobodan Penezić Krcun“.

Studenti će ipak ostati u domovima u Beogradu, ali uz posebne epidemiološke mere koje moraju biti na snazi, dogovoreno je, kako prenose beogradski mediji, u razgovoru predsednika Aleksandra Vučića sa predstavnicima studenata.

Ukoliko ove mere ne budu dovoljne, Vućič je rekao da će biti uvedene nove, još restriktivnije.

  • MARKO7

    13.3.2022 #1 Author

    Pa treba sve skratiti samo da covid prođe!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...