Slična mera upotrebljena je i tokom vrhunca pandemije

Porez na odloženo plaćanje za nemačke kompanije dok traje kriza

EUPoreziPoslovanjeU fokusuVesti

6.10.2022 17:36 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Porez na odloženo plaćanje za nemačke kompanije dok traje kriza Porez na odloženo plaćanje za nemačke kompanije dok traje kriza
Nemačke kompanije i fizička lica koje energetska kriza posebno pogađa imaće pravo da traže ponovno obračunavanje i odlaganje plaćanja poreza. Ministarstvo finansija Nemačke pozvalo... Porez na odloženo plaćanje za nemačke kompanije dok traje kriza

Nemačke kompanije i fizička lica koje energetska kriza posebno pogađa imaće pravo da traže ponovno obračunavanje i odlaganje plaćanja poreza.

Ministarstvo finansija Nemačke pozvalo je poreske uprave u četvrtak da do kraja marta sledeće godine ne primenjuju nikakve stroge kriterijume pri obradi zahteva i da odluke donose ubrzano. Biće moguće i retroaktivno smanjenje poreskih obaveza za ovu godinu, navodi se u pismu ministarstva poreskim upravama koje je dostupno agenciji DPA.

Osim toga poreske uprave mogu da se odreknu kamata za zakasnela plaćanja, a preduslov je, navodi se, da su kompanije i fizička lica ranije uvek na vreme izmirivali obaveze.

Dramatična poskupljenja energenata opteretila su mnoge kompanije i domaćinstva i vlada ne želi da im stvara dodatni pritisak. Plaćanje poreza se ne ukida, ono se isključivo odlaže, što je bio slučaj i tokom pandemijske krize, navodi se u dopisu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...