udeo viši od milijardu evra

Porsche i grupa investitora preuzimaju 35 odsto vlasništva kompanije Flixbus

BiznisVesti

14.8.2024 16:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Porsche i grupa investitora preuzimaju 35 odsto vlasništva kompanije Flixbus Porsche i grupa investitora preuzimaju 35 odsto vlasništva kompanije Flixbus
Grupa investitora, u kojoj je i proizvođač automobila Porsche, objavila je da preuzima 35 odsto vlasništva u nemačkoj transportnoj kompaniji Flixbus. Iz Porschea, koji... Porsche i grupa investitora preuzimaju 35 odsto vlasništva kompanije Flixbus

Grupa investitora, u kojoj je i proizvođač automobila Porsche, objavila je da preuzima 35 odsto vlasništva u nemačkoj transportnoj kompaniji Flixbus.

Iz Porschea, koji kontroliše i nemačkog proizvođača automobila Volkswagen, navode da će njegovi suinvestitori biti kompanija EKT i investitor Klaus Mihael Kuhne (Klaus Michael Kuhne), prenosi Mina, pozivajući se na Nezavisne novine.

EKT je u julu najavio zajedničko ulaganje u 35 odsto udela u Flixbusu, ali tada je kao suinvestitora otkrio samo Kuhnea, a ne Porsche.

Prema neimenovanom izvoru Reutersa, pomenuta grupa investitora trebalo bi da preuzme vlasnički udeo Flixbusa za više od milijardu evra, a Porscheov udeo bio bi relativno mali u odnosu na preostale investitore.

Flixbus, čija se vrednost procenjuje na više od tri milijarde evra, pruža usluge autobuskog i željezničkog prevoza u Evropi, te usluge autobuskog prevoza u severnoj Americi.

  • SHALIMAR

    14.8.2024 #1 Author

    Sad ce samo da unaprede rad kompanije,odlican poslovni potez…

    Odgovori

  • SUNCICA

    19.8.2024 #2 Author

    Odlicna ulaganja i super za Porse ,unapredice se

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.