PORTUGALIJA PODRŽAVA RAZVOJ SRPSKOG TURIZMA Dve zemlje dogovorile jačanje bilateralnih odnosa

BiznisSrbijaTurizamVesti

14.1.2021 12:25 Autor: Ljiljana Begović 0

PORTUGALIJA PODRŽAVA RAZVOJ SRPSKOG TURIZMA Dve zemlje dogovorile jačanje bilateralnih odnosa PORTUGALIJA PODRŽAVA RAZVOJ SRPSKOG TURIZMA Dve zemlje dogovorile jačanje bilateralnih odnosa
Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić razgovarala je sa ambasadorkom Republike Portugalije Marijom Viržinijom Mendes da Silva Pinu (Maria Virginia Mendes da Silva... PORTUGALIJA PODRŽAVA RAZVOJ SRPSKOG TURIZMA Dve zemlje dogovorile jačanje bilateralnih odnosa

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić razgovarala je sa ambasadorkom Republike Portugalije Marijom Viržinijom Mendes da Silva Pinu (Maria Virginia Mendes da Silva Pina) o jačanju bilateralne saradnje i unapređenju odnosa dve zemlje u oblastima trgovine i turizma.

Na sastanku je dogovorena ekspertska poseta srpske delegacije Institutu za turizam Republike Portugalije, kao i poseta portugalskih predstavnika Srbiji kako bi se detaljnije upoznali i razmenili iskustva u cilju razvoja seoskog i jezerskog turizma u našoj zemlji.

Ambasadorka je posebno pohvalila napredak koji je Srbija ostvarila u oblasti vinskog turizma i istakla da je sve veći broj portugalskih turista zainteresovan za odmor u Srbiji.

Foto:TO Pirot

Sagovornice su se saglasile da je uvođenje direktnog leta na relaciji Beograd-Lisabon jedna od prioritetnih aktivnosti koja će značajno doprineti razvoju turizma i ekonomskih odnosa dve zemlje.

Ambasadorka je najavila da se ove godine planira poseta portugalske privredne delegacije i istakla da su portugalske konfekcijske kompanije zainteresovane za dolazak na srpsko tržište, što će dodatno ojačati bilateralnu trgovinsku i investicionu saradnju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...