POSKUPLJUJE STRUJA Evo za koliko će nam biti uvećani računi od 1. februara 2021. godine

SrbijaVesti

18.12.2020 08:02 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

POSKUPLJUJE STRUJA Evo za koliko će nam biti uvećani računi od 1. februara 2021. godine POSKUPLJUJE STRUJA Evo za koliko će nam biti uvećani računi od 1. februara 2021. godine
Agencija za energetiku Republike Srbije (AERS) dala je, na zahtev JP EPS Beograd, saglasnost na povećanje cene struje za garantovano snabdevanje domaćinstava i malih... POSKUPLJUJE STRUJA Evo za koliko će nam biti uvećani računi od 1. februara 2021. godine

Agencija za energetiku Republike Srbije (AERS) dala je, na zahtev JP EPS Beograd, saglasnost na povećanje cene struje za garantovano snabdevanje domaćinstava i malih kupaca, prosečno za 3,4 odsto.

Kako se navodi na sajtu AERS, prosečna cena električne energije za kupce koji imaju pravo na garantovano snabdevanje po regulisanim cenama (domaćinstva i mali kupci), utvrđena na osnovu maksimalno odobrenog prihoda iznosi, bez poreza i taksi, 7,867 din/kWh i veća je u odnosu na postojeću prosečnu cenu za 3,4 odsto.

Nova cena za garantovano snabdevanje primenjivaće se od 1. februara 2021. godine.

AERS ističe da je, i nakon ove korekcije, prve od novembra 2019. godine, cena električne energije u Srbiji i dalje značajno niža od cena u zemljama regiona i Evrope.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...