"finansijski autoput" između srbije i republike srpske

Poštanska štedionica kupila banjalučku Komercijalnu banku

RegionSrbijaVesti

27.10.2021 14:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Poštanska štedionica kupila banjalučku Komercijalnu banku Poštanska štedionica kupila banjalučku Komercijalnu banku
Banka Poštanska štedionica potpisala je danas ugovor o kupovini Komercijalne banke a.d. Banjaluka. Ugovor su potpisali predsednik izvršnog odbora Poštanske štedionice Bojan Kekić i... Poštanska štedionica kupila banjalučku Komercijalnu banku

Banka Poštanska štedionica potpisala je danas ugovor o kupovini Komercijalne banke a.d. Banjaluka. Ugovor su potpisali predsednik izvršnog odbora Poštanske štedionice Bojan Kekić i predsednik IO Komercijalne banke Beograd, Vlastimir Vuković.

U izjavi posle potpisivanja Kekić je ocenio da je kupovina ove banke stvaranje svojevrsnog „finansijskog autoputa“ između Srbije i Republike Srpske. On je naveo da će na ovaj način biti ojačano povrenje koje građani Srpske osećaju prema Srbiji, kao i da će kupovina banke doprineti daljem razvoju korporativnih odnosa dveju privreda.

Kekić detalje kupovine danas nije saopštio, jer se čekaju saglasnosti regulatora, pa će sama kupovina biti kasnije finalizovana na Banjalučkoj berzi. Takođe, Kekić je rekao da je zadovoljan ugovorenim detaljima oko kupovine ove banke i istakao da će oni biti javnosti predstavljeni za mesec i po do dva, prenosi Tanjug.

Istakao je da je ovo prvo širenje Poštanske štedionice izvan granica Srbije i dodao da se nada da nije ni poslednje.

Podsećanja radi, slovenački NLB je krajem prošle godine preuzeo Komercijalnu banku, a Poštanska štedionica je 100 odsto u vlasništvu države Srbije.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...